Vadelma-valkosuklaatäytekakku

Vadelma-valkosuklaatäytekakku

7 h 15 min
haastava
297 kcal / 100g
12
31

Näyttävä täytekakku koristaa juhlapöydän. On kuitenkin hyvä muistaa, että usein yksinkertainen on kaunista. Tässä herkullisessa kakkuohjeessa on kaksi ideaa melko yksinkertaiseen, mutta näyttävään koristeluun.

Ainekset

12 annosta

Pohja

4
munan kakkupohja

Kostutukseen

1 dl
½ rkl
vaniljasokeria

Vadelmatäyte

3
liivatetta
200 g
vadelmia
n. 2 rkl
sokeria
1 prk (200 g)
2 dl

Valkosuklaatäyte

100 g
valkosuklaata
1 rasia (200 g)
2 dl
100 g
vadelmia

Koristelu 1

2 dl
1 rasia (200 g)
100 g
tuoreita vadelmia

Koristelu 2

1 rasia (200 g)
500 g
valkoista sokerimassaa
vettä tai elintarvikeliimaa
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.
  2. Nosta ylimmäinen kakkupohja vuoan pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maitojuomalla leikkauspinnan puolelta. Kostuta enemmän reunoilta kuin keskeltä.
  3. Vadelmatäyte

  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Käytä sokeria vadelmien happamuuden mukaan. Anna kiehua hetki, kunnes marjat alkavat hiukan hajota. Sulata liivatteet vadelmien joukkoon. Jäähdytä. Sekoita vadelmien joukkoon rahka ja vaahdotettu kerma. Levitä täyte alimman levyn päälle. Nosta päälle keskimmäinen levy, kostuta.
  5. Valkosuklaatäyte

  6. Sulata suklaa. Vatkaa se huoneenlämpöisen tuorejuuston joukkoon. Nostele sekaan kermavaahto. Levitä seos toiseen täyteväliin, painele valkosuklaavaahdon joukkoon vadelmia. Nosta päälle viimeinen, kostutettu kakkulevy.
  7. Peitä kakku kelmulla. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa väh. 6 t, mielellään seuraavaan päivään.
  8. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmut.
  9. Koristelu 1

  10. Vaahdota kerma ja tuorejuusto keskenään kulhossa. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla. Säästä n. 1/2 dl vaahtoa reunapursotukseen. Lusikoi vaahto pursotuspussiin. Leikkaa kärkeen pieni reikä. Pursota pieniä palloja vieri viereen kakun alareunaan. Asettele tuoreet vadelmat kakun pinnalle.
  11. Koristelu 2

  12. Notkista tuorejuusto sekoittamalla voimakkaasti. Levitä se ohuelti kakun pinnalle ja reunoille paletilla tai lastalla.
  13. Vaivaa sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi ( 0,5 cm ) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  14. Vaivaa ylimääräinen sokerimassa pötköksi ja kauli se tomusokeroidulla pöydällä hyvin ohueksi ( 2 - 3 mm) nauhaksi. Leikkaa sokerimassasta n. 2 cm leveitä nauhoja. Ohenna nauhojen toinen pitkä reuna kaulimella. Liimaa nauhoja kakun reunaan elintarvikeliimalla tai vedellä. Aloita yläreunasta. Liimaa nauhan alareuna kakun reunaan ja taivuta yläreunaa hiukan ulospäin. Jatka samaan tapaan nauha kerrallaan alaspäin.
  15. Koristele kakun pinta syötävillä kukilla tai tee sokerimassasta esim. ruusu tai neilikka.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
297 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
19 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)