Siirry sisältöön
Vadelma-valkosuklaatäytekakku

Vadelma-valkosuklaatäytekakku

Näyttävä täytekakku koristaa juhlapöydän. On kuitenkin hyvä muistaa, että usein yksinkertainen on kaunista. Tässä herkullisessa kakkuohjeessa on kaksi ideaa melko yksinkertaiseen, mutta näyttävään koristeluun.

Vadelma-valkosuklaatäytekakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 munan kakkupohja

Kostutukseen

  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • ½ rkl vaniljasokeria

Vadelmatäyte

  • 3 liivatetta
  • 200 g vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Valkosuklaatäyte

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 100 g vadelmia

Koristelu 1

  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 100 g tuoreita vadelmia

Koristelu 2

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 500 g valkoista sokerimassaa
  • 0 kg vettä tai elintarvikeliimaa
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.
  2. Nosta ylimmäinen kakkupohja vuoan pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maitojuomalla leikkauspinnan puolelta. Kostuta enemmän reunoilta kuin keskeltä.

Vadelmatäyte

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Käytä sokeria vadelmien happamuuden mukaan. Anna kiehua hetki, kunnes marjat alkavat hiukan hajota. Sulata liivatteet vadelmien joukkoon. Jäähdytä. Sekoita vadelmien joukkoon rahka ja vaahdotettu kerma. Levitä täyte alimman levyn päälle. Nosta päälle keskimmäinen levy, kostuta.

Valkosuklaatäyte

  1. Sulata suklaa. Vatkaa se huoneenlämpöisen tuorejuuston joukkoon. Nostele sekaan kermavaahto. Levitä seos toiseen täyteväliin, painele valkosuklaavaahdon joukkoon vadelmia. Nosta päälle viimeinen, kostutettu kakkulevy.
  2. Peitä kakku kelmulla. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa väh. 6 t, mielellään seuraavaan päivään.
  3. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmut.

Koristelu 1

  1. Vaahdota kerma ja tuorejuusto keskenään kulhossa. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla. Säästä n. 1/2 dl vaahtoa reunapursotukseen. Lusikoi vaahto pursotuspussiin. Leikkaa kärkeen pieni reikä. Pursota pieniä palloja vieri viereen kakun alareunaan. Asettele tuoreet vadelmat kakun pinnalle.

Koristelu 2

  1. Notkista tuorejuusto sekoittamalla voimakkaasti. Levitä se ohuelti kakun pinnalle ja reunoille paletilla tai lastalla.
  2. Vaivaa sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi (0,5 cm) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  3. Vaivaa ylimääräinen sokerimassa pötköksi ja kauli se tomusokeroidulla pöydällä hyvin ohueksi (2 - 3 mm) nauhaksi. Leikkaa sokerimassasta n. 2 cm leveitä nauhoja. Ohenna nauhojen toinen pitkä reuna kaulimella. Liimaa nauhoja kakun reunaan elintarvikeliimalla tai vedellä. Aloita yläreunasta. Liimaa nauhan alareuna kakun reunaan ja taivuta yläreunaa hiukan ulospäin. Jatka samaan tapaan nauha kerrallaan alaspäin.
  4. Koristele kakun pinta syötävillä kukilla tai tee sokerimassasta esim. ruusu tai neilikka.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 299 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 23 g
Rasva 19,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vettä
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search