Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Charlotte royale

Charlotte-kakun historia ulottuu tsaarinajan Venäjälle. Kyseessä on raskalaisen kokin kehittämä leivonnainen. Kuten klassikoilla on tapana, tämänkin kakun tarinassa on monta mutkaa ja versiota. Charlotte royale on kääretorttuviipaleilla päällystetty mehevä kakku. Tässä kääretorttu on suklainen ja sisus marjainen.

Charlotte royale
Charlotte royale

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 300 g (3 dl) mustaherukkahilloa

Täyte

Viimeistelyyn

  • 0 kg tuoreita marjoja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, jämäkäksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi nostellen vaahdon joukkoon.
  3. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8 min.
  4. Ota toinen leivinpaperi ja sirottele sille sokeria. Kumoa paistunut kääretorttulevy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi varoen ja anna levyn jäähtyä.
  5. Levitä mustaherukkahillo tasaisesti kääretorttulevylle. Kääri pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi.
  6. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  7. Leikkaa rulla n. 13 palaan. Vuoraa (n. 2 l) kulho kelmulla. Vuoraa kulho kääretorttuviipaleilla.
  8. Vaahdota rahka ja kerma samassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna mustikkamehu ja liota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkavaahdon joukkoon. Lisää vaahtoon myös jäiset vadelmat.
  9. Lusikoi täyte kulhoon ja peitä kelmulla. Anna hyytyä kylmässä yön yli.
  10. Kumoa kakku tarjoiluastialle ja koristele marjoilla.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 198 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 21,1 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita marjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search