Kinuskikissan vadelmamuffinssit

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan vadelmamuffinssit

Kinuskikissan vadelmamuffinssit

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan vadelmamuffinssit

Näyttävässä muffinssilajitelmassa jokainen muffinssi on koristeltu yksilöllisellä pursotuksella. Yhdistä erilaisia pursotustyylejä ja värejä. Pursotuskermaan saa vaihtelua sekoittamalla joukkoon rahkaa. Näin kokonaisuudesta ei tule liian raskas, sillä rahka raikastaa makua.

14 Henkilölle
2 h
11 arvostelu

Ainekset14 n. 14 annosta

Taikina

3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
100 g
200 g
2 kpl
kananmunaa
150 g
valkosuklaata
275 g
vadelmia

Vaniljainen pursotuskerma

3 ¼ dl
2 tl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
(pastaväriä)
200 g

Raikas rahkakerma

2 dl
½ dl
sokeria
(pastaväriä)
250 g

Pinnalle

sokerihelmiä ja nonparelleja

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää jauhoseoksen joukkoon voisula, vaniljarahka ja munat. Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Sekoita suklaarouhe taikinaan.
  2. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin ja tiputa joukkoon vadelmia. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.
  3. Tee pursotuskerma jommalla kummalla ohjeella (kumpikin on mitoitettu tämän ohjeen muffinssimäärälle). Vaniljainen kerma on makeampaa, raikas rahkakerma puolestaan sopii, jos et välitä kovin makeasta. Voit valmistaa vaahdot pienemmissä erissä, jos haluat tehdä eri värejä. Tässä on tehty kaksi eri vaaleanpunaisen sävyä, yksi vaaleanvihreä sekä yksi valkoinen vaahto, johon pursottamisen yhteydessä on sekoitettu punainen väri.
  4. Yhdistä pursotukseen erilaisia tylloja eli pursotinteriä. Tässä on käytetty seuraavia tylloja: tähtitylla, kukkatylla, ruusutylla sekä Russian Bulbous -erikoistylla.
  5. Molemmat vaahdot valmistetaan vatkaamalla ensin kerma ja sokeri(t) vaahdoksi. Sävytä kerma vaahdotuksen aikana pastavärin avulla. Väriä ei koskaan kannata sekoittaa valmiiseen vaahtoon, sillä värin sekoituksen aikana kermavaahto muuttuu helposti liian paksuksi. Sekoita lopuksi joukkoon rahka ja vatkaa vielä hieman, jos tarpeen. Vaahdon täytyy olla napakkaa, mutta ei liian kankeaa, jolloin pursotusjälki ”repeilee”.
  6. Laita eri väriset pursotuskermat pursotuspusseihin. Jos käytät liitintä, voit vaihdella tylloja pursotuksen aikanakin. Väriä on mahdollisuus sekoittaa myös valkoiseen vaahtoon pursotuksen aikana. Tällöin pursotuspussin sisäpintaa ”sotketaan” pastavärillä ennen pussin täyttämistä. Väriä voi sekoittaa huolimattomasti myös vaahdon joukkoon. Näin valkoinen vaahto elävöityy väriraidoilla pussista ulos puristettaessa. Pursota kermavaahtoa muffinssien päälle erilaisiksi ruusukkeiksi ja asetelmiksi. Jokainen muffinssi voi olla erilainen!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.