Siirry sisältöön
Kinuskikissan vadelmamuffinssit
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan vadelmamuffinssit

Näyttävässä muffinssilajitelmassa jokainen muffinssi on koristeltu yksilöllisellä pursotuksella. Yhdistä erilaisia pursotustyylejä ja värejä. Pursotuskermaan saa vaihtelua sekoittamalla joukkoon rahkaa. Näin kokonaisuudesta ei tule liian raskas, sillä rahka raikastaa makua.

Kinuskikissan vadelmamuffinssit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 150 g valkosuklaata
  • 275 g vadelmia

Vaniljainen pursotuskerma

Raikas rahkakerma

  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon

Pinnalle

  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää jauhoseoksen joukkoon voisula, vaniljarahka ja munat. Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Sekoita suklaarouhe taikinaan.
  2. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin ja tiputa joukkoon vadelmia. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.
  3. Tee pursotuskerma jommalla kummalla ohjeella (kumpikin on mitoitettu tämän ohjeen muffinssimäärälle). Vaniljainen kerma on makeampaa, raikas rahkakerma puolestaan sopii, jos et välitä kovin makeasta. Voit valmistaa vaahdot pienemmissä erissä, jos haluat tehdä eri värejä. Tässä on tehty kaksi eri vaaleanpunaisen sävyä, yksi vaaleanvihreä sekä yksi valkoinen vaahto, johon pursottamisen yhteydessä on sekoitettu punainen väri.
  4. Yhdistä pursotukseen erilaisia tylloja eli pursotinteriä. Tässä on käytetty seuraavia tylloja: tähtitylla, kukkatylla, ruusutylla sekä Russian Bulbous -erikoistylla.
  5. Molemmat vaahdot valmistetaan vatkaamalla ensin kerma ja sokeri(t) vaahdoksi. Sävytä kerma vaahdotuksen aikana pastavärin avulla. Väriä ei koskaan kannata sekoittaa valmiiseen vaahtoon, sillä värin sekoituksen aikana kermavaahto muuttuu helposti liian paksuksi. Sekoita lopuksi joukkoon rahka ja vatkaa vielä hieman, jos tarpeen. Vaahdon täytyy olla napakkaa, mutta ei liian kankeaa, jolloin pursotusjälki ”repeilee”.
  6. Laita eri väriset pursotuskermat pursotuspusseihin. Jos käytät liitintä, voit vaihdella tylloja pursotuksen aikanakin. Väriä on mahdollisuus sekoittaa myös valkoiseen vaahtoon pursotuksen aikana. Tällöin pursotuspussin sisäpintaa ”sotketaan” pastavärillä ennen pussin täyttämistä. Väriä voi sekoittaa huolimattomasti myös vaahdon joukkoon. Näin valkoinen vaahto elävöityy väriraidoilla pussista ulos puristettaessa. Pursota kermavaahtoa muffinssien päälle erilaisiksi ruusukkeiksi ja asetelmiksi. Jokainen muffinssi voi olla erilainen!
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 269 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 24,5 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search