Vadelmakakku

Vadelmakakku

Täytekakku kruunaa juhlapäivän ja juhlapöydän. Tässä kakussa maistuvat herkulliset vadelmat.

12 h
keskitaso
210 kcal / 100g
2

Ainekset15 annosta

15 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

4 dl (200 g)
vadelmia
2 dl
vadelmahilloa
3 dl
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

5 - 6 dl (n. 250 g)
tuoreita vadelmia

Kiille

1 ½ dl
vettä
¾ dl
hyytelösokeria

Pursotus

4 - 5 dl
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Kakkupohjan valmistus

  2. Aloita kakun valmistaminen vatkaamalla huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  3. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.)
  4. Paista 175 asteessa kypsäksi, 30 - 35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
  5. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  6. Kakun täyttäminen

  7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
  8. Sekoita vadelmat hilloon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
  9. Levitä kerroksiin kermavaahtoa ja marjaseosta. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ohuelti.
  10. Kakun koristelu

  11. Levitä kakulle vadelmat. (Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne kohmeisiksi ja sekoita niihin vadelmahillo.)
  12. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä muutama min. Sivele kiillettä marjoille pullasudilla tai valuta lusikalla.
  13. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  14. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Pursota kakun reunat tai levitä vaahto lusikalla.
Vinkki

Vinkki

* Varaa kuvan mukaiseen pursotukseen 4 - 5 dl kuohukermaa. Pursotusterän eli tyllan koko vaikuttaa tarvittavan kerman määrään.
Lisukkeeksi
Rahka-kermavaahto täytekakkuihin
10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
210 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›