Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
10 h
Yhteensä
12 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
- 4 dl (200 g) vadelmia
- 2 dl vadelmahilloa
-
3 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 5-6 dl (250 g) tuoreita vadelmia
Kiille
- 1½ dl vettä
- ¾ dl hyytelösokeria
Pursotus
-
4-5 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
Kakkupohjan valmistus
- Aloita kakun valmistaminen vatkaamalla huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.)
- Paista 175 asteessa kypsäksi, 30 - 35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
- Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
Kakun täyttäminen
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
- Sekoita vadelmat hilloon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
- Levitä kerroksiin kermavaahtoa ja marjaseosta. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ohuelti.
Kakun koristelu
- Levitä kakulle vadelmat. (Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne kohmeisiksi ja sekoita niihin vadelmahillo.)
- Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä muutama min. Sivele kiillettä marjoille pullasudilla tai valuta lusikalla.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Pursota kakun reunat tai levitä vaahto lusikalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
213 kcal
Proteiini
2,5 g
Hiilihydraatti
21,9 g
Rasva
12,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.