Hyppää sisältöön
Talvikäpy

Talvikäpy

Käpykakku on joulupöydän klassikkoleivonnainen, joka saa uutta ilmettä valkoisesta kuorrutuksesta. Modernin talvikävyn täyteläisessä ja raikkaassa tuorejuusto-rahkavaahdossa maistuu piparkakku ja luumu.

Talvikäpy

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
    Valio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet kaneli, inkivääri, neilikka…
    Valio Viola® e200 g piparkakku tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
    Valion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
    Valio maustettu rahka 200 g luumu-kaneli laktoositon
  • 1½ dl luumumarmeladia

Kuorrute

  • 2 pkt sokerimassaa, valkoista
  • 0 kg tomusokeria

Kostutukseen


Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele nuolijalla nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä ja leikkaa kolmeen osaan.
  2. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja rahka kulhossa.
  3. Aseta kakkupohjan päällimmäinen kerros vadille leikkuupinta ylöspäin ja kostuta. Levitä päälle puolet marmeladista ja 1/3 vaahdosta. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja toista kuten edellä. Aseta päällimmäiseksi kakkupohjan alin kerros ja kostuta. Siirrä kakku ja loppu vaahto jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
  4. Muotoile kakku veitsellä reunoilta leikaten kävyn muotoiseksi. Asettele ylijääneet reunaviipaleet pienemmiksi leikattuina paloina kakun päälle, jolloin saat kuperan käpymäisen muodon. Levitä loppu vaahto tasaisesti kakun pintaan.
  5. Siivilöi pöydälle tomusokeria. Yhdistä sokerimassat keskenään. Kauli levyksi ja siirrä kaulimen avulla kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä osuus pois. Leikkaa saksilla sokerimassaan suomuja ja viimeistele pinta tomusokerilla.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 301 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 33,6 g
Rasva 15,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi