Burfi eli intialainen makeinen

Burfi eli intialainen makeinen

2 h 20 min
helppo
345 kcal / 100g
1
1

Burfi on intialainen makeinen, jonka rakenne muistuttaa sitkeää toffeeta, mutta maku on hapokkaan raikas. Burfin valmistaminen on helppoa ja se kruunaa aikuisten kahvihetken.

Ainekset

25 palaa
2 dl
2 rasiaa (à 200 g)
2 dl
sokeria
½ tl
kardemummaa
¼ tl
vaniljajauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta
½ dl
pistaasipähkinöitä
sormisuolaa

Ohje

  1. Mittaa maitojauhe, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja vaniljajauhe korkeareunaiseen paistinpannuun tai kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 15 min, kunnes seos paksuuntuu.
  2. Kaada puolet seoksesta voidellun leivinpaperin päälle reunalliseen astiaan (n. 13 x 13 cm).
  3. Sekoita kaakaojauhe lopun tuorejuustomassan joukkoon. Levitä vaalean massan päälle.
  4. Ripottele pinnalle pistaasipähkinöitä ja sormisuolaa. Anna jäähtyä peitettynä jääkaapissa väh. 2 h tai yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
345 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
19 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
176 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)