Siirry sisältöön
Burfi eli intialainen makeinen

Burfi eli intialainen makeinen

Burfi on intialainen makeinen, jonka rakenne muistuttaa sitkeää toffeeta, mutta maku on hapokkaan raikas. Burfin valmistaminen on helppoa ja se kruunaa aikuisten kahvihetken.

Burfi eli intialainen makeinen

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Mittaa maitojauhe, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja vaniljajauhe korkeareunaiseen paistinpannuun tai kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 15 min, kunnes seos paksuuntuu.
  2. Kaada puolet seoksesta voidellun leivinpaperin päälle reunalliseen astiaan (n. 13 x 13 cm).
  3. Sekoita kaakaojauhe lopun tuorejuustomassan joukkoon. Levitä vaalean massan päälle.
  4. Ripottele pinnalle pistaasipähkinöitä ja sormisuolaa. Anna jäähtyä peitettynä jääkaapissa väh. 2 h tai yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 344 kcal
Proteiini 9,5 g
Hiilihydraatti 31 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search