Burfi eli intialainen makeinen

Burfi eli intialainen makeinen
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Burfi eli intialainen makeinen

Burfi eli intialainen makeinen

Burfi on intialainen makeinen, jonka rakenne muistuttaa sitkeää toffeeta, mutta maku on hapokkaan raikas. Burfin valmistaminen on helppoa ja se kruunaa aikuisten kahvihetken.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
2 h
Yhteensä
2 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset25 palaa

25 palaa
2 dl
2 rasiaa (à 200 g)
2 dl
sokeria
½ tl
kardemummaa
¼ tl
vaniljajauhetta
2 rkl
kaakaojauhetta
½ dl
pistaasipähkinöitä
sormisuolaa

Ohje

  1. Mittaa maitojauhe, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja vaniljajauhe korkeareunaiseen paistinpannuun tai kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 15 min, kunnes seos paksuuntuu.
  2. Kaada puolet seoksesta voidellun leivinpaperin päälle reunalliseen astiaan (n. 13 x 13 cm).
  3. Sekoita kaakaojauhe lopun tuorejuustomassan joukkoon. Levitä vaalean massan päälle.
  4. Ripottele pinnalle pistaasipähkinöitä ja sormisuolaa. Anna jäähtyä peitettynä jääkaapissa väh. 2 h tai yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
345 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›