Tomaattinen linssikeitto

Tomaattinen linssikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tomaattinen linssikeitto

Tomaattinen linssikeitto

Tässä tomaattisessa linssikeitossa curryn, juustokuminan ja linssien maanläheiset aromit saavat herkullista ja pirteää vastapainoa appelsiinista, inkivääristä, fenkolista ja korianterista. Proteiinirikkaat linssit ja Nyhtökaura pitävät huolen siitä, että tästä kasviskeitosta tulee sekä lämmin, että kylläinen olo.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli
2 rkl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1
fenkoli viipaleina
1 ½ dl
punaisia linssejä
500 g
tomaattimurskaa
7 ½ dl
kasvislientä
1 rkl
juustokuminaa
1 rkl
currya
yhden
appelsiinin kuori ja mehu
mustapippuria myllystä
1 ruukku
tuoretta korianteria
1 pkt (240 g)
½ tl
suolaa

Paistamiseen

öljyä

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli ja inkivääri pehmeiksi öljyssä.
  2. Lisää fenkoliviipaleet ja paista vielä 2 min lisää.
  3. Lisää linssit, tomaattimurska, vesi, appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä kuivamausteet. Keitä kunnes linssit ovat pehmenneet.
  4. Lisää hienonnettu korianteri ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Paista Nyhtökaura erillisessä paistinpannussa öljyssä, mausta suolalla.
  6. Annostele keitto lautasille ja viimeistele ripottelemalla pinnalle Nyhtökaura ja tuoretta korianteria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
57 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.