Pakora-hampurilainen

Pakora-hampurilainen

30 min
keskitaso
161 kcal / 100g
1
0

Pakora on intialaisesta ruokakulttuurista peräisin oleva pieni, rapea suupala. Se valmistetaan sipulista. Pakora toimii myös todella hyvin hampurilaisen pihvinä, maista vaikka!

Ainekset

6 annosta

Pakorapihvit

2
sipulia
1 tl
suolaa
1 ½ dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
1
punaista chiliä
ruukku
tuoretta korianteria
pala
tuoretta inkivääriä
1 tl
kurkumaa
ripaus
suolaa

Paistamiseen

rypsiöljyä

Lisäksi

1 prk (150 g)
1 tl
harissa-tahnaa
2
tomaattia
rapeaa salaattia
6
6
hampurilaissämpylää

Ohje

  1. Kuori ja viipaloi sipuli ohuelti. Laita siivilään ja ripottele päälle suola. Anna itkeä ja valua 10 min.
  2. Valmistele sillä välin muut hampurilaisen täytteet. Sekoita créme fraîche ja harissa keskenään, viipaloi tomaatti ja huuhtele salaatinlehdet.
  3. Sekoita pakorapihvien ainekset, chili, inkivääri ja korianteri hienonnettuna. Kuumenna pannussa reilusti öljyä. Lusikoi sipuliseosta pannulle ohuiksi pihveiksi. Paista muutama min molemmin puolin, kunnes rapea. Laita cheddarviipaleet pihvien päälle paistamisen loppuvaiheessa. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  4. Kokoa hampurilaset. Paahda sämpylät. Lusikoi pohjalle harissa-fraîchea, kerrosta sitten salaatti, tomaattiviipaleet ja pakorapihvi. Nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
6 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)