Pakora-hampurilainen

Pakora-hampurilainen
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pakora-hampurilainen

Pakora-hampurilainen

Pakora on intialaisesta ruokakulttuurista peräisin oleva pieni, rapea suupala. Se valmistetaan sipulista. Pakora toimii myös todella hyvin hampurilaisen pihvinä, maista vaikka!

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta

Pakorapihvit

2
sipulia
1 tl
suolaa
1 ½ dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
1
punaista chiliä
ruukku
tuoretta korianteria
pala
tuoretta inkivääriä
1 tl
kurkumaa
( ripaus
suolaa )

Paistamiseen

rypsiöljyä

Lisäksi

1 prk (150 g)
1 tl
harissa-tahnaa
2
tomaattia
rapeaa salaattia
6
6
hampurilaissämpylää

Ohje

  1. Kuori ja viipaloi sipuli ohuelti. Laita siivilään ja ripottele päälle suola. Anna itkeä ja valua 10 min.
  2. Valmistele sillä välin muut hampurilaisen täytteet. Sekoita créme fraîche ja harissa keskenään, viipaloi tomaatti ja huuhtele salaatinlehdet.
  3. Sekoita pakorapihvien ainekset, chili, inkivääri ja korianteri hienonnettuna. Kuumenna pannussa reilusti öljyä. Lusikoi sipuliseosta pannulle ohuiksi pihveiksi. Paista muutama min molemmin puolin, kunnes rapea. Laita cheddarviipaleet pihvien päälle paistamisen loppuvaiheessa. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  4. Kokoa hampurilaset. Paahda sämpylät. Lusikoi pohjalle harissa-fraîchea, kerrosta sitten salaatti, tomaattiviipaleet ja pakorapihvi. Nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.