Mifu korma

Mifu korma

15 min
helppo
195 kcal / 100g
4
3

Intialaisesta keittiöstä tuttu, kermaisen mausteinen korma on perheiden suosikki, sillä se ei ole lainkaan tulista. Korma valmistuu nopeasti, mikä tekeekin siitä arjen luxus-pikaruokaa.

Ainekset

4 annosta
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
pala (2 cm)
tuoretta inkivääriä
2 rkl
½ tl
kurkumaa
½ tl
juustokuminaa
ripaus
kardemummaa
1 pkt (330 g)
1 prk (2,5 dl)
1 dl
mantelijauhetta
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Kuumenna Oivariini pannulla. Kuullota sipulit, inkivääri, kurkuma, juustokumina ja kardemumma keskilämmöllä.
  2. Lisää pannulle Mifu. Paista.
  3. Lisää kermainen kookos ja mantelijauhe, mausta suolalla. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min, kunnes kastikkeen maut ovat tasaantuneet.
  4. Tarjoa riisin ja/tai leivän kanssa.

Vinkki

Voit oikaista ja valmistaa korman käyttämällä valmista ateriakastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
13 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
423 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

ValioAnna Koekeittiöltä15.1.2019 kello 14:03
Mukava kuulla, että korma on maistunut ja kiitos huomiosta annoskoon suhteen, siihen on tullut virhe. Ohjeesta on suunniteltu riittävän neljälle ja korjasin sen ohjeeseen.
Nimetön8.1.2019 kello 14:23
Maku yhtä hyvä kuin ravintolassa! Annos aika iso, kahden hengen ohjeen mukaisesta määrästä söi kaksi aikuista, kolme lasta ja jäi evääksikin hieman.
MarKa21.10.2018 kello 21:30
Pehmeän pyöreä maku, johon kookoskerma toi makeutta. Kardemumma häivähti selvästi. Seuraavalla kerralla lisää chiliä ihan vain kokeillakseni, miltä ruoka maistuu, kun siinä on vähän enemmän potkua.