Mifu jauhis rendang eli indonesialainen curry

Mifu jauhis rendang eli indonesialainen curry

Rendang on indonesialainen mausteisen tulinen curry. Sen valmistaminen on helppoa ja verrattain nopeaa, tosin muhennos sen kuin paranee hauduttaessa ja uudelleen lämmityksestä.

Ainekset4 annosta

4 annosta

Currytahna

1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
1
punainen chilipalko
pala (2 - 3 cm)
tuoretta inkivääriä
1
sitruunaruohoa
1 tl
kurkumaa
2 rkl

Curry

1 rasia (250 g)
1 prk (2,5 dl)
2 rkl
soijakastiketta
4
kaffirlimetinlehteä
1 rkl
sokeria
1 dl
tuoretta korianteria

Lisäksi

2 dl
basmatiriisiä
1
limetti

Ohje

  1. Kuori sipulit ja inkivääri, poista chilistä halutessasi siemenet. Poista sitruunaruohon kuivat uloimmaiset lehdet ja kova kanta. Paloittele kasvikset hiukan pienemmiksi paloiksi. Valmista currytahna hienontamalla raaka-aineet teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tahnaksi.
  2. Kuumenna currytahna korkeareunaisella pannulla. Lisää jauhis. Paista muutama min.
  3. Lisää kermainen kookos, soijakastike, limetinlehdet ja sokeri. Anna hautua miedolla lämöllä kannen alla 15 min. Viimeistele tuoreella korianterilla.
  4. Tarjoa keitetyn riisin ja limelohkojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
193 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,3 g
Kalsium
267 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)