Juurescurry

Juurescurry
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Juurescurry

Kotimaiset juurekset sopivat mainiosti mausteisen curryn raaka-aineeksi. Halutessaan curryyn voi lisätä broileria, katkarapuja tai vaikka kotijuustoa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
hauduttaminen
35 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Currytahna

3
valkosipulin kynttä
pala (n. 2 cm)
tuoretta inkivääriä
1
punainen chilipalko
1
sitruunaruohoa
1 tl
currya
½ tl
korianterin siemeniä
½ tl
kanelia
2 rkl

Curry

1
sipuli
250 g
porkkanaa
500 g
perunaa
300 g
kukkakaali
200 g
kookoskermaa
3 dl
vettä
4
kaffirlimetinlehteä
2 rkl
soijakastiketta

Lisäksi

1 prk (150 g)
2
naan leipää
( tuoretta korianteria )
1
lime

Ohje

  1. Valmista currytahna: Kuori valkosipulin kynnet ja inkivääri. Poista halutessasi chilistä siemenet. Kuori sitruunaruohosta mahdolliset kuivahtaneet päällimmäiset lehdet. Paloittele. Hienonna raaka-aineet morttelissa tai teholeikkurissa tahnaksi.
  2. Lohko sipulit. Kuori ja kuutioi peruna, porkkana ja kukkakaali. Kuumenna currytahna korkeareunaisella pannulla. Lisää porkkanat. Paista muutama min.
  3. Lisää vesi, kookoskerma, soijakastike ja limetinlehdet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 min.
  4. Lisää sipulit ja perunat, anna hautua n. 10 min. Lisää kukkakaalit ja hauduta vielä n. 10 min.
  5. Viimeistele halutessasi korianterilla. Tarjoa crème fraîchen, naanleivän ja limelohkojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.