Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juurescurry

Kotimaiset juurekset sopivat mainiosti mausteisen curryn raaka-aineeksi. Halutessaan curryyn voi lisätä broileria, katkarapuja tai vaikka kotijuustoa.

Juurescurry
Juurescurry

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Currytahna

  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 sitruunaruohoa
  • 1 tl currya
  • ½ tl korianterin siemeniä
  • ½ tl kanelia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Curry

  • 1 sipuli
  • 250 g porkkanaa
  • 500 g perunaa
  • 300 g kukkakaali
  • 2 dl kookoskermaa
  • 3 dl vettä
  • 4 kaffirlimetinlehteä
  • 2 rkl soijakastiketta

Lisäksi

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 naan leipää
  • 0 kg tuoretta korianteria
  • 1 lime

Ohje

  1. Valmista currytahna: Kuori valkosipulin kynnet ja inkivääri. Poista halutessasi chilistä siemenet. Kuori sitruunaruohosta mahdolliset kuivahtaneet päällimmäiset lehdet. Paloittele. Hienonna raaka-aineet morttelissa tai teholeikkurissa tahnaksi.
  2. Lohko sipulit. Kuori ja kuutioi peruna, porkkana ja kukkakaali. Kuumenna currytahna korkeareunaisella pannulla. Lisää porkkanat. Paista muutama min.
  3. Lisää vesi, kookoskerma, soijakastike ja limetinlehdet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 min.
  4. Lisää sipulit ja perunat, anna hautua n. 10 min. Lisää kukkakaalit ja hauduta vielä n. 10 min.
  5. Viimeistele halutessasi korianterilla. Tarjoa crème fraîchen, naanleivän ja limelohkojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 100 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 9,1 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta korianteria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search