Juurescurry

Juurescurry

1 h
keskitaso
88 kcal / 100g
0
0

Kotimaiset juurekset sopivat mainiosti mausteisen curryn raaka-aineeksi. Halutessaan curryyn voi lisätä broileria, katkarapuja tai vaikka kotijuustoa.

Ainekset4 annosta

4 annosta

Currytahna

3
valkosipulin kynttä
pala (n. 2 cm)
tuoretta inkivääriä
1
punainen chilipalko
1
sitruunaruohoa
1 tl
currya
½ tl
korianterin siemeniä
½ tl
kanelia
2 rkl

Curry

1
sipuli
250 g
porkkanaa
500 g
perunaa
300 g
kukkakaali
1 prk (2,5 dl)
3 dl
vettä
4
kaffirlimetinlehteä
2 rkl
soijakastiketta

Lisäksi

tuoretta korianteria
2
naan leipää
1
limetti

Ohje

  1. Valmista currytahna: Kuori valkosipulin kynnet ja inkivääri. Poista halutessasi chilistä siemenet. Kuori sitruunaruohosta mahdolliset kuivahtaneet päällimmäiset lehdet. Paloittele. Hienonna raaka-aineet morttelissa tai teholeikkurissa tahnaksi.
  2. Lohko sipulit. Kuori ja kuutioi peruna, porkkana ja kukkakaali. Kuumenna currytahna korkeareunaisella pannulla. Lisää porkkanat. Paista muutama min.
  3. Lisää vesi, kermainen kookos, soijakastike ja limetinlehdet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 min.
  4. Lisää sipulit ja perunat, anna hautua n. 10 min. Lisää kukkakaalit ja hauduta vielä n. 10 min.
  5. Viimeistele halutessasi korianterilla. Tarjoa naanleivän ja limelohkojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)