Sulata voi kattilassa ja anna sen seistä muutama minuutti.
Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois. Kaada kirkas voirasva varovasti toiseen astiaan. Pohjalle jää sakka, jonka voit käyttää vaikka leivonnassa.
Ghee säilyy hyvin jääkaapissa suljetussa astiassa, ja voit käyttää sitä ruoanvalmistuksessa öljyn tavoin. Annoksesta tulee n. 3 dl kirkastettua voita.
Vinkki
Gheen valmistus: Käytä esim. Valio suolaamatonta voita. Anna voin ensin hitaasti sulaa esim. teräskattilassa liedellä. Varo ylikuumentamasta voisulaa, ettei sakka pala. Kuori pinnalle noussut vaahtomainen pintakerros pois. Poista myös pohjalle laskeutunut sakka kaatamalla kirkas voiöljy hitaasti toiseen astiaan. Anna vielä sen jälkeen hiljalleen kiehua / poreilla ilman kantta vähintään 10 min. Poista vielä mahdollinen pintakerros ja sakka dekantoimalla. Näin jäljelle jää kirkas voiöljy. - Käytä gheetä intialaisen keittiön ruokiin tai vaikka kalan tai lihan paistamisessa. Säilytä ghee ja kirkastettu voi jääkaapissa.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.