Ghee (Kirkastettu voi)

Ghee (Kirkastettu voi)

Gheellä eli hieman pähkinäiseltä maistuvalla kirkastetulla voilla on intialaisessa ruoanvalmistuksessa keskeinen asema.

10 min
helppo
713 kcal / 100g
2

Ainekset3 dl

3 dl
2 pkt (à 200 g)

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa ja anna sen seistä muutama minuutti.
    http://www.youtube.com/watch?v=c5FUiU79g5k
  2. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois. Kaada kirkas voirasva varovasti toiseen astiaan. Pohjalle jää sakka, jonka voit käyttää vaikka leivonnassa.
  3. Ghee säilyy hyvin jääkaapissa suljetussa astiassa, ja voit käyttää sitä ruoanvalmistuksessa öljyn tavoin. Annoksesta tulee n. 3 dl kirkastettua voita.
Vinkki

Vinkki

Gheen valmistus: Käytä esim. Valio suolaamatonta voita. Anna voin ensin hitaasti sulaa esim. teräskattilassa liedellä. Varo ylikuumentamasta voisulaa, ettei sakka pala. Kuori pinnalle noussut vaahtomainen pintakerros pois. Poista myös pohjalle laskeutunut sakka kaatamalla kirkas voiöljy hitaasti toiseen astiaan. Anna vielä sen jälkeen hiljalleen kiehua / poreilla ilman kantta vähintään 10 min. Poista vielä mahdollinen pintakerros ja sakka dekantoimalla. Näin jäljelle jää kirkas voiöljy. - Käytä gheetä intialaisen keittiön ruokiin tai vaikka kalan tai lihan paistamisessa. Säilytä ghee ja kirkastettu voi jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
713 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
80 g
Tyydyttynyt rasva
47 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g
Kalsium
0 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›