Tandoorikana

Tandoorikana

4 h 40 min
keskitaso
121 kcal / 100g
2
4

Tandoorikana on yksi tunnetuimmista intialaisista ruokalajeista. Jogurttimarinadi tekee broilerin rintafileestä mureaa. Tarjoa sen kanssa basmatiriisiä, raitaa ja naan-leipää.

Ainekset

4 annosta
4 (n. 650 g)
broilerin rintafileetä

Marinadi

2 dl
yhden
sitruunan mehu (3/4 dl)
1 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl
suolaa
1
punainen chilipalko hienonnettuna
1 rkl
garam masala -maustesekoitusta
2 tl
kurkumaa
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna

Ruskistamiseen

1 rkl

Ohje

  1. Asettele broilerinfileet matalaan vuokaan. Sekoita marinadi ja levitä fileille. Kääntele fileitä, että marinadi peittää ne kokonaan. Peitä astia kelmulla ja anna fileiden marinoitua jääkaapissa n. 4 tuntia.
  2. Valmista ghee eli kirkastettu voi.
  3. Pyyhi marinadi hyvin pois broilerin rintafileistä talouspaperilla. Lisää gheetä kuumennetulle pannulle ja ruskista fileet joka puolelta. Pane uunipannulle leivinpaperiarkki ja asettele fileet sille.
  4. Kypsennä fileitä 200 asteisessa uunissa 10 min.
  5. Tarjoa fileiden kanssa kanaliemessä kypsennettyä basmatiriisiä ja naan-leipää.

Vinkki

* Tarjoa halutessasi basmatiriisi näin: Hienonna sipuli sekä valkosipulin kynsi ja paista kuultavaksi öljyssä paistokasarissa. Lisää riisi, 1 punainen chili hienonnettuna ja 1 pussi (200 g) pakasteherneitä. Lisää mausteeksi 1/2 tl neilikkaa, kanelia sekä inkivääriä ja rouhi joukkoon mustapippuria. Mausta suolalla makusi mukaan.
Lisukkeeksi
Ghee (Kirkastettu voi)
10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
121 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
2,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)