Hatsapuri eli täytetty juustoleipä

Hatsapuri eli täytetty juustoleipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Hatsapuri eli täytetty juustoleipä

Hatsapuri eli täytetty juustoleipä

Hatsapuri on kruusialaisessa keittiössä tarjoiltava juustotäytteinen leipä. Leipä tarjoillaan aina suoraan uunista, jotta juusto on pehmeää ja sulaa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
10 min
kohotus
3 h 30 min
Yhteensä
3 h 55 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 dl
vettä
½ rkl
kuivahiivaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1
kananmuna
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Sekoita 41-asteinen vesi, hiiva ja 1/2 dl jauhoja. Jätä pöydälle, kunnes seos kuplii (n. 1/2 h).
  2. Lisää loput aineet juustoa lukuun ottamatta, vaivaa hyvin. Anna kohota 3 h, paina taikina litteäksi tunnin välein.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi, pyöreäksi levyksi. Laita juusto taikinalevyn keskelle. Nostele reunat raasteen päälle, niin, että leivän keskellä ei jää ilmaa. Nipistele reunat hyvin yhteen. Kauli tasaiseksi.
  4. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa 10 - 12 min, kunnes leipä on kauniin ruskea.
  5. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›