Taboulleh

Taboulleh

20 min
helppo
84 kcal / 100g
2
2

Taboulleh on raikas kasvis-bulgursalaatti, jota kuuluu lähi-idän ruokakulttuuriin. Taboullehia nautitaan pääruoan lisäkkeenä tai osana meze eli maistelupöytää.

Ainekset

4 annosta
2 dl
vettä
2 dl
bulguria
½ rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
pala (n. 100 g)
kurkkua
2
tomaattia
1 pieni
punasipuli
½ dl
lehtipersiljaa
½ dl
tuoretta minttua
2 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
1/2 - 1 prk (à 180 g)

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Nosta kattila liedeltä. Lisää bulgur, oliiviöljy ja suola. Anna hautua kannen alla 8 min.
  2. Pese kurkku ja tomaatit. Poista vetinen sisus. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
  3. Sekoita kasvikset ja yrtit bulgurin joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Murenna lopuksi joukkoon salaattijuusto.
  4. Tarjoa lisäkkeenä.
Lisukkeeksi
Kibbeh eli mausteinen lammaspyörykkä
45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
3 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön15.5.2018 kello 18:59
Vaihdettiin bulgur couscousiin, salaattijuusto fetaan, jätettiin sipuli pois, ja paistettin sekaan green curry marinoituja kanapaloja. Erittäin herkullinen ja raikas kesäruoka tuli!
Nimetön6.5.2016 kello 13:25
Todella herkullista, vei kielen mennessään! Tätä pitää tehdä uudestaan.