Taboulleh

Taboulleh
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Taboulleh

Taboulleh on raikas kasvis-bulgursalaatti, jota kuuluu lähi-idän ruokakulttuuriin. Taboullehia nautitaan pääruoan lisäkkeenä tai osana meze eli maistelupöytää.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
vettä
2 dl
bulguria
½ rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
pala (n. 100 g)
kurkkua
2
tomaattia
1 pieni
punasipuli
½ dl
lehtipersiljaa
½ dl
tuoretta minttua
2 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
1/2 - 1 prk (à 180 g)

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Nosta kattila liedeltä. Lisää bulgur, oliiviöljy ja suola. Anna hautua kannen alla 8 min.
  2. Pese kurkku ja tomaatit. Poista vetinen sisus. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
  3. Sekoita kasvikset ja yrtit bulgurin joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Murenna lopuksi joukkoon salaattijuusto.
  4. Tarjoa lisäkkeenä.
Lisukkeeksi
Kibbeh eli mausteinen lammaspyörykkä
45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›