Rieskat joululaatikoista

Rieskat joululaatikoista

Kyllästyttääkö joululaatikot? Valmista ylijääneistä laatikoista lämpimät ja rapeat juuresrieskat silmänräpäyksessä. Päälle sipaisu voita ja nauttimaan.

30 min
helppo
227 kcal / 100g
0

Ainekset6 kpl

6 kpl
200 g
valmista porkkana- tai lanttulaatikkoa
1 dl
1 ½ dl
spelttijauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
kananmuna
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Sekoita ainekset voita lukuunottamatta kulhossa. Lanttu- ja perunareiskoihin tarvitset hiukan reilummin (2 dl) jauhoja kuin porkkanalaatikkoon (1 1/2 dl).
  2. Jaa taikina kuuteen kekoon leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuilla käsillä ohuehkoiksi rieskoiksi. Jaa voi rieskojen ohuina levyinä tai nokareina.
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 250 asteessa n. 15 - 20 min, kunnes rieskat ovat kauniin värisiä ja reunoista rapeita. Nauti heti.
Vinkki

Vinkki

Voit myös tehdä taikinasta 3 - 4 ohutta ja isoa rieskaa ja käyttää tortillaletun tapaan täytettynä.Voit lisätä taikinaan ylijääneet juustot raastettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›