
Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni250°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 200 g valmista porkkana- tai lanttulaatikkoa
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1½-2 dl spelttijauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 0 kg kananmuna
- ½ tl suolaa
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita ainekset voita lukuunottamatta kulhossa. Lanttu- ja perunareiskoihin tarvitset hiukan reilummin (2 dl) jauhoja kuin porkkanalaatikkoon (1 1/2 dl).
- Jaa taikina kuuteen kekoon leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuilla käsillä ohuehkoiksi rieskoiksi. Jaa voi rieskojen ohuina levyinä tai nokareina.
- Paista uunin keski-/yläosassa 250 asteessa n. 15 - 20 min, kunnes rieskat ovat kauniin värisiä ja reunoista rapeita. Nauti heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
160 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
16,1 g
Rasva
8,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmuna