Rieskat joululaatikoista

Rieskat joululaatikoista
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Rieskat joululaatikoista

Rieskat joululaatikoista

Kyllästyttääkö joululaatikot? Valmista ylijääneistä laatikoista lämpimät ja rapeat juuresrieskat silmänräpäyksessä. Päälle sipaisu voita ja nauttimaan.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
20 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 kpl

6 kpl
200 g
valmista porkkana- tai lanttulaatikkoa
1 dl
1 ½ dl
spelttijauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
kananmuna
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Sekoita ainekset voita lukuunottamatta kulhossa. Lanttu- ja perunareiskoihin tarvitset hiukan reilummin (2 dl) jauhoja kuin porkkanalaatikkoon (1 1/2 dl).
  2. Jaa taikina kuuteen kekoon leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuilla käsillä ohuehkoiksi rieskoiksi. Jaa voi rieskojen ohuina levyinä tai nokareina.
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 250 asteessa n. 15 - 20 min, kunnes rieskat ovat kauniin värisiä ja reunoista rapeita. Nauti heti.
Vinkki

Vinkki

Voit myös tehdä taikinasta 3 - 4 ohutta ja isoa rieskaa ja käyttää tortillaletun tapaan täytettynä.Voit lisätä taikinaan ylijääneet juustot raastettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›