Ohraryynirieska

Ohraryynirieska

12 h 45 min
helppo
127 kcal / 100g
7
10

Ohraryynirieska on perinteinen suomalainen leivonnainen. Tarjoa ohraryynirieska voin tai munavoin kanssa välipalana.

Ainekset

null uunipannullinen
15 dl
6 dl
rikottuja ohrasuurimoita
2 tl
suolaa
2
kananmunaa
¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl

Ohje

  1. Sekoita ohrasuurimot piimään. Liota yön yli jääkaapissa tai vähintään kolme tuntia huoneenlämmössä.
  2. Lisää muut aineet. Kaada uunipannulle leivinpaperille.
  3. Paista uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 35 min tai kunnes on kypsä. .
  4. Leikkaa rieska vähän jäähtyneenä paloiksi. Tarjoa munavoin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
3 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (10)

Nimetön11.2.2018 kello 1:27
Norjalaista Gudbrandsdalen-juustoa päälle, ae että on herkkua!! Tosin kyseinen juusto jakaa mielipiteitä, itse suorastaan rakastan sitä. Ohrarieskaa Vääksyn Myllyn ohrasuurimoista ja Vääksyn Myllyn vehnäjauhoista. Kyllä lopputulos on raaka-aineista kiinni koko lailla.
Nimetön22.6.2017 kello 22:30
Eiköhän munavoi ole parasta rieskan kanssa :-)
Nimetön16.2.2017 kello 1:05
Suositteletteko tähän esikypsennettyjä vai raakoja rikottuja ohrasuurimoita?