Pienet juuresrieskat

Pienet juuresrieskat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pienet juuresrieskat

Pienet juuresrieskat

Valmista pieniä rieskasia keittojen ja salaattien seuraksi tai nauti väli- tai iltapalana. Itse tehdyt rieskat ovat parhaimmillaan samana päivänä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset30 kpl

30 kpl
1 pussi (500 g)
pakastettua lanttusosetta tai porkkanasosetta
1 prk (200 g)
1 dl
½ dl
½ dl
siirappia
3 dl (150 g)
6 ½ dl
sämpyläjauhoja
1 tl
suolaa
1 ½ tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Sulata pakastesose. Sekoita siihen kaikki aineet, lisää kuivat aineet seoksena
  2. Nostele leivinpaperin päälle pellille taikinaa nokareina; ripota nokareiden alle hiukan jauhoja. Taputtele halkaisijaltaan n. 8 cm:n rieskoiksi.
  3. Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa n. 17 min tai kunnes ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä.
  4. Rieskat ovat parhaimmillaan samana päivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
184 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.