Rieskasmörret

Rieskasmörret
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Rieskasmörret

Rieskasmörret

Ohrarieska tai toiselta nimeltään ryynirieska on mehevä pohja erilaisille suolaisille tarjottaville. Tässä ohjeessa rieska täytetään kolmella tapaa smörrbröd tyyliin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Valmistusajat yhteensä
30 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
13 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset30 palaa

30 palaa

Ohrarieska, uunipellillinen

1 ½ l
6 dl
rikottuja ohrasuurimoita
2 tl
suolaa
2
kananmunaa
¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl

Mätitäyte 10:lle

100 g
mätiä
1 prk (120 g)
1
punasipuli hienonnettuna
tuoretta tilliä

Lihatäyte 10:lle

4
kananmunaa
100 g
¼ tl
suolaa
50 g
kylmäsavuporoa
lehtipersiljaa hienonnettuna

Kasvistäyte 10:lle

1 rasia (200 g)
150 g
etikkakurkkua
2 rkl
kaprista
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Rieska

  2. Sekoita piimä ja ohrasuurimot. Liota vähintään kolme tuntia tai yön yli huoneenlämmössä.
  3. Lisää muut aineet. Kaada uunipannulle leivinpaperille.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 225 asteessa n. 35 min.
  5. Leikkaa rieska vähän jäähtyneenä paloiksi.
  6. Mätitäyte

  7. Lusikoi rieskalle mätiä ja vaahdotettua smetanaa. Viimeistele hienonnetulla punasipulilla ja tillillä.
  8. Lihatäyte

  9. Valmista munavoi hiennonnetuista kanamunista ja huoneenlämpöisestä voista. Lusikoi munavoita rieskoille ja asettele savuporoviipaleet. Viimeistele lehtipersiljalla.
  10. Kasvistäyte

  11. Lusikoi rieskoille tuorejuusto. Asettele etikkakurkut ja lisää kaprikset. Viimeistele tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
149 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.