Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rieskasmörret

Ohrarieska tai toiselta nimeltään ryynirieska on mehevä pohja erilaisille suolaisille tarjottaville. Tässä ohjeessa rieska täytetään kolmella tapaa smörrbröd tyyliin.

Rieskasmörret
Rieskasmörret

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohrarieska, uunipellillinen

  • 1½ l
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 6 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Mätitäyte 10:lle

  • 100 g mätiä
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 0 kg tuoretta tilliä

Lihatäyte 10:lle

  • 4 kananmunaa
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¼ tl suolaa
  • 50 g kylmäsavuporoa
  • 0 kg lehtipersiljaa hienonnettuna

Kasvistäyte 10:lle

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon
  • 150 g etikkakurkkua
  • 2 rkl kaprista
  • 0 kg tuoretta tilliä

Ohje

Rieska

  1. Sekoita piimä ja ohrasuurimot. Liota vähintään kolme tuntia tai yön yli huoneenlämmössä.
  2. Lisää muut aineet. Kaada uunipannulle leivinpaperille.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 225 asteessa n. 35 min.
  4. Leikkaa rieska vähän jäähtyneenä paloiksi.

Mätitäyte

  1. Lusikoi rieskalle mätiä ja vaahdotettua smetanaa. Viimeistele hienonnetulla punasipulilla ja tillillä.

Lihatäyte

  1. Valmista munavoi hiennonnetuista kanamunista ja huoneenlämpöisestä voista. Lusikoi munavoita rieskoille ja asettele savuporoviipaleet. Viimeistele lehtipersiljalla.

Kasvistäyte

  1. Lusikoi rieskoille tuorejuusto. Asettele etikkakurkut ja lisää kaprikset. Viimeistele tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 147 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 13,2 g
Rasva 7,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta tilliä
  • lehtipersiljaa
  • tuoretta tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search