Porkkanapiirakka

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Porkkanapiirakka

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

1 h

Leivontafoorumin tammihaaste 2014 oli, Leivo resepti tuotepussin tai pakkauksen kyljestä, ja Toffeepallo sai III palkinnon Koskenlaskija -sulatejuustopakkauksen reseptillä, Porkkanaruudut.

Ainekset

3-4 (350g) porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
200 g Valio Eila Laktoositon voi
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

50 g Valio Eila Laktoositon voit
250 g Valio Koskenlaskija perint
3½ dl tomusokeria

Koristeluun:

kookoshiutaleita tai nonparellej

Ohje

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokeri-vaahtoon porkkanaraaste, voisula ja jauhoseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä.
  2. Kuorrutus:

  3. Sulata voi ja sulatejuusto kattilassa keskilämmöllä. Lisää tomusokeri siivilän läpi, sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele. Leikkaa kakku ruuduiksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö