Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Blinit

Blinit ovat venäläinen ruokaherkku, jonka sesonki on kuumimmillaan lopputalvesta. Tarjoa kasvisruokailijalle blinien kanssa sienisalaattia ja maustekurkkua.

Blinit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Blinitaikina

  • 5 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl tattarijauhoja
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • 3 keltuaista
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • ½ tl suolaa
  • 3 valkuaista

Paistamiseen

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Tarjoiluun

  • 2 prk (à 120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • 3 sipulia hienonnettuna
  • 0 kg mätiä yhtä tai useampaa lajia
  • 0 kg tilliä

Ohje

  1. Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
  2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.
  3. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
  4. Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
  5. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.
  6. Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä

GLUTEENITTOMAT BLINIT

  1. Korvaa halutessasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käytä pelkästään tattarijauhoja. Valmista muuten samaan tapaan. Voit myös korvata tavalliset maitotuotteet laktoosittomilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 10,9 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • mätiä
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search