Pikablinit

Pikablinit

Blinit kuuluvat alkuvuoden ruokaherkkuihin. Osin tattarijauhoista valmistetut blinien kaltaiset paksut letut on mahdollista tehdä oikotietä käyttäen. Leivinjauheella kohotetetut nopeat blinit nautitaan perinteisten blinilisukkeiden - smetanan, mädin ja sipulin - kanssa.

Ainekset24 kpl

24 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
tattarijauhoja
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
1
kananmuna
1 prk (250 g)
2 ½ dl

Paistamiseen

Lisäksi

mätiä , Valio smetanaa laktoositon ja sipulisilppua

TAI

lämminsavulohta

TAI

sieni- tai coleslawsalaattia

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
  2. Lisää muna, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista. Valmistele sillä aikaa haluamasi lisäkkeet ja laita ne tarjolle.
  4. Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja lettuja.
  5. Tarjoa suolaisten lisäkkeiden kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
184 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›