Pikablinit

Pikablinit

40 min
helppo
175 kcal / 100g
1
2

Blinit kuuluvat alkuvuoden ruokaherkkuihin. Osin tattarijauhoista valmistetut blinien kaltaiset paksut letut on mahdollista tehdä oikotietä käyttäen. Leivinjauheella kohotetetut nopeat blinit nautitaan perinteisten blinilisukkeiden - smetanan, mädin ja sipulin - kanssa.

Ainekset

24 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
tattarijauhoja
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
1
kananmuna
1 prk (250 g)
2 ½ dl

Paistamiseen

Lisäksi

mätiä , Valio smetanaa laktoositon ja sipulisilppua

TAI

lämminsavulohta

TAI

sieni- tai coleslawsalaattia

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
  2. Lisää muna, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista. Valmistele sillä aikaa haluamasi lisäkkeet ja laita ne tarjolle.
  4. Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja lettuja.
  5. Tarjoa suolaisten lisäkkeiden kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
184 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)