Blinipannukakku (Tattaripannukakku)

Blinipannukakku (Tattaripannukakku)

1 h 5 min
keskitaso
174 kcal / 100g
0
2

Blinit voit valmistaa helpommin pannukakkuna, jolloin aikaa ei kulu lieden ääressä paistamiseen, ja jokainen ruokailija saa kuuman blinin samaan aikaan lautaselleen.

Ainekset

12 palaa, uunipannullinen
7 dl
1 prk (120 g)
25 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
2 dl
tattarijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
¾ dl

Ohje

  1. Aloita blinipannukakun valmistaminen lämmittämällä maito-smetanaseos mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon suola ja jauhot.
  2. Laita kulho lämpimään veteen. Peitä leivinliinalla. Odota kunnes blinitaikina kuplii, n. 30 min.
  3. Vatkaa sekaan munat ja Oivariini. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
  4. Paista blinipannukakku uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsää.

Vinkki

* Käytä tilavaa kulhoa, jottei taikina kupli yli reunojen.* Voit paistaa blinitaikinaa myös vohveliraudalla. * Tarjoa blinien lisänä mätiä ja hienonnettua sipulia, sienisalattia ja smetanaa tai Valio turkkilaista jogurttia.* Blinit sopivat tarjottavaksi myös hillon ja kermavaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
174 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
10 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön23.12.2015 kello 19:22
Paloi, vaikka ehti olla uunissa vain vartin! Paiston aikana kannattaa näemmä tarkkailla koko ajan!
Nimetön2.3.2015 kello 10:42
Hyvä resepti, melkein kuin tavallinen pannukakku.