Siirry sisältöön
Blinipannukakku (Tattaripannukakku)

Blinipannukakku (Tattaripannukakku)

Blinit voit valmistaa helpommin pannukakkuna, jolloin aikaa ei kulu lieden ääressä paistamiseen, ja jokainen ruokailija saa kuuman blinin samaan aikaan lautaselleen.

Blinipannukakku (Tattaripannukakku)

Ainesosat

palaa, uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 25 g hiivaa
  • 1¼ tl suolaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Ohje

  1. Aloita blinipannukakun valmistaminen lämmittämällä maito-smetanaseos mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon suola ja jauhot.
  2. Laita kulho lämpimään veteen. Peitä leivinliinalla. Odota kunnes blinitaikina kuplii, n. 30 min.
  3. Vatkaa sekaan munat ja Oivariini. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
  4. Paista blinipannukakku uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsää.

Vinkki

Käytä tilavaa kulhoa, jottei taikina kupli yli reunojen.

Voit paistaa blinitaikinaa myös vohveliraudalla.

Tarjoa blinien lisänä mätiä ja hienonnettua sipulia, sienisalattia ja smetanaa tai Valio turkkilaista jogurttia.

Blinit sopivat tarjottavaksi myös hillon ja kermavaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 171 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 13 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search