Zakuska-pöytä

Zakuska-pöytä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Zakuska-pöytä

Zakuska-pöytä

Zakuska on venäläisessä ruokakulttuurissa tyypillinen, runsas voileipäpöytä. Zakuska-pöytään katetaan usein erilaisia kaloja, mätiä, leikkeleitä, piirakoita, blinejä ja kasvissalaatteja. Zakuska-pöytä toimii samaan tapaan kuin tapakset tai antipastot joko alkuruokana tai illanistujaisten pikkusuolaisena ateriana.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
13 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta

Blinit

3 dl
2 dl
tattarijauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2
keltuaista
2
valkuaista
1 dl
olutta
100 g

Sienisalaatti

200 g
suolasieniä
1
sipuli
1 dl
½ dl
mustapippuria myllystä

Mädillä täytetyt munat

6
kananmunaa
100 g
kirjolohen mätiä
1 dl
1 dl
tuoretta tilliä
mustapippuria myllystä

Smetanakurkut

4
venäläistä suolakurkkua
1 prk (120 g)
¼ dl
hunajaa

Lisäksi

leikkeleitä
säilykekaloja
hapankaalia ja/tai pikkelöityjä kasviksia

Ohje

  1. Blinit

  2. Sekoita kefiiri ja tattarijauhot kulhossa. Anna tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä n. 12 h.
  3. Sekoita taikinaan vehnäjauhot, suola, keltuaiset ja olut. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.
  4. Paista blinit molemmin puolin miedolla lämmöllä reilussa voissa blini- tai lettupannussa.
  5. Sienisalaatti

  6. Liota tai huuhtele sieniä tarvittaessa mikäli ne ovat liian suolaisia. Hienonna sienet ja sipuli. Vaahdota kerma ja crème fraîche. Yhdistä ainekset ja mausta pippurilla.
  7. Mädillä täytetyt munat

  8. Keitä munat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä ylmän veden alla. Kuori ja puolita. Vaahdota crème fraîche. Yhdistä ainekset, mäti valutettuna. Tarkista suola. Lusikoi seosta kananmunien päälle.
  9. Smetanakurkut

  10. Leikkaa kurkut neljään osaan. Valuta päälle notkistettua smetanaa ja hunajaa.
  11. Zakuska-pöydän kokoaminen

  12. Laita pöytään tarjolle kuumat blinit, sienisalaatti, täytetyt munat ja smetanakurkut. Täydennä tarjoilua esim. graavikalalla, savusilakoilla, lihaleikkeleillä, hapankaalilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.