Siirry sisältöön
Zakuska-pöytä

Zakuska-pöytä

Zakuska on venäläisessä ruokakulttuurissa tyypillinen, runsas voileipäpöytä. Zakuska-pöytään katetaan usein erilaisia kaloja, mätiä, leikkeleitä, piirakoita, blinejä ja kasvissalaatteja. Zakuska-pöytä toimii samaan tapaan kuin tapakset tai antipastot joko alkuruokana tai illanistujaisten pikkusuolaisena ateriana.

Zakuska-pöytä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Blinit

  • 3 dl
    Valio Gefilus® Kefir juomaa maustamaton
    Tue vatsan hyvinvointia! Valio Gefilus® Kefir on koko perheelle sopiva juotava välipala. Nauti raikas juoma…
    Valio Gefilus® Kefir juotava välipala 1 kg maustamaton laktoositon
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 1 dl olutta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Sienisalaatti

Mädillä täytetyt munat

Smetanakurkut

  • 4 venäläistä suolakurkkua
  • 1 prk (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • ¼ dl hunajaa

Lisäksi

  • 0 kg leikkeleitä
  • 0 kg säilykekaloja
  • 0 kg hapankaalia ja/tai pikkelöityjä kasviksia

Ohje

Blinit

  1. Sekoita kefiiri ja tattarijauhot kulhossa. Anna tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä n. 12 h.
  2. Sekoita taikinaan vehnäjauhot, suola, keltuaiset ja olut. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.
  3. Paista blinit molemmin puolin miedolla lämmöllä reilussa voissa blini- tai lettupannussa.

Sienisalaatti

  1. Liota tai huuhtele sieniä tarvittaessa mikäli ne ovat liian suolaisia. Hienonna sienet ja sipuli. Vaahdota kerma ja crème fraîche. Yhdistä ainekset ja mausta pippurilla.

Mädillä täytetyt munat

  1. Keitä munat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä ylmän veden alla. Kuori ja puolita. Vaahdota crème fraîche. Yhdistä ainekset, mäti valutettuna. Tarkista suola. Lusikoi seosta kananmunien päälle.

Smetanakurkut

  1. Leikkaa kurkut neljään osaan. Valuta päälle notkistettua smetanaa ja hunajaa.

Zakuska-pöydän kokoaminen

  1. Laita pöytään tarjolle kuumat blinit, sienisalaatti, täytetyt munat ja smetanakurkut. Täydennä tarjoilua esim. graavikalalla, savusilakoilla, lihaleikkeleillä, hapankaalilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 166 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 8,4 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • leikkeleitä
  • säilykekaloja
  • hapankaalia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search