Zakuska on venäläisessä ruokakulttuurissa tyypillinen, runsas voileipäpöytä. Zakuska-pöytään katetaan usein erilaisia kaloja, mätiä, leikkeleitä, piirakoita, blinejä ja kasvissalaatteja. Zakuska-pöytä toimii samaan tapaan kuin tapakset tai antipastot joko alkuruokana tai illanistujaisten pikkusuolaisena ateriana.
Blinit | |
---|---|
3 dl | |
2 dl | tattarijauhoja |
1 ½ dl | vehnäjauhoja |
1 tl | suolaa |
2 | keltuaista |
2 | valkuaista |
1 dl | olutta |
100 g | |
Sienisalaatti | |
200 g | suolasieniä |
1 | sipuli |
1 dl | |
½ dl | |
mustapippuria myllystä | |
Mädillä täytetyt munat | |
6 | kananmunaa |
100 g | kirjolohen mätiä |
1 dl | |
1 dl | tuoretta tilliä |
mustapippuria myllystä | |
Smetanakurkut | |
4 | venäläistä suolakurkkua |
1 prk (120 g) | |
¼ dl | hunajaa |
Lisäksi | |
leikkeleitä | |
säilykekaloja | |
hapankaalia ja/tai pikkelöityjä kasviksia |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.