Halloween porkkanakakku

Halloween porkkanakakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Halloween porkkanakakku

Halloween porkkanakakku

Valmista kakku edellisenä päivänä, mutta tee hämähäkinseittikuvio vasta ennen tarjoilua. Pursotus onnistuu näppärästi minigrip-pussilla, jonka alakulmaan on leikattu pienen pieni reikä.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
45 min
koristelu
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
3
kananmunaa
3 dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
keltaisia rusinoita
300 g ( )
porkkanoita (raasteena 3 1/4 dl, 250 g)
1 pieni tlk
ananasmurskaa
½ dl
hassel- tai saksanpähkinärouhetta
150 g (1 1/2 dl)

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
1 prk (200 g)
1 ½ dl
tomusokeria
100 g

Halloween-koristelu

¼ dl
12 kpl (75 g)
lakritsitoffeekaramelleja , esim. Lakritsi Alku
1 rkl

Ohje

  1. Pohjusta leivinpaperilla pinnoitettu irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Voitele reunat.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri.
  4. Hienonna rusinat ja porkkanat monitoimikoneessa yhtä aikaa. Voit myös käyttää veistä ja raastinta.
  5. Valuta ananasmurska huolella siivilässä, painele neste pois.
  6. Lisää rusina-porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe sekä sulatettu voi tai Oivariini.
  7. Yhdistä muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja porkkanaseos. Sekoita.
  8. Kaada taikina vuokaan.
  9. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 50 min tai kunnes kypsä.
  10. Kuorrutus

  11. Mittaa aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Jos tomusokeri on kokkareista, siivilöi se. Vatkaa esim. sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta kakun väliin. Levitä loput päälle. Koristele esim. paahdetulla pistaasipähkinärouheella.
  12. Halloween-koristelu

  13. Mittaa maito kattilaan. Lisää lakritsitoffeekaramellit. Kuumenna ja sekoittele puulastalla, että saat seoksesta tasaisen. Anna kiehua hetken aikaa, kunnes seos on sopivan kiinteää. Lisää voi. Jäähdytä. Siirrä kuorrutus minigrip-pussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pienen pieni reikä. Pursota kuorrutetun kakun pintaan hämähäkinseittikuvio. Tarjoa heti, ettei kuvio leviä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
300 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.