Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Halloween porkkanakakku

Valmista kakku edellisenä päivänä, mutta tee hämähäkinseittikuvio vasta ennen tarjoilua. Pursotus onnistuu näppärästi minigrip-pussilla, jonka alakulmaan on leikattu pienen pieni reikä.

Halloween porkkanakakku
Halloween porkkanakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl keltaisia rusinoita
  • 300 g porkkanoita raasteena
  • 1 pieni tlk ananasmurskaa
  • ½ dl hassel- tai saksanpähkinärouhetta
  • 1½ dl (150 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kuorrutus

Halloween-koristelu

  • ¼ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 12 (75 g) lakritsitoffeekaramelleja, esim. Lakritsi Alku
  • 1 rkl (15 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Pohjusta leivinpaperilla pinnoitettu irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Voitele reunat.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri.
  4. Hienonna rusinat ja porkkanat monitoimikoneessa yhtä aikaa. Voit myös käyttää veistä ja raastinta.
  5. Valuta ananasmurska huolella siivilässä, painele neste pois.
  6. Lisää rusina-porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe sekä sulatettu voi tai Oivariini.
  7. Yhdistä muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja porkkanaseos. Sekoita.
  8. Kaada taikina vuokaan.
  9. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 50 min tai kunnes kypsä.

Kuorrutus

  1. Mittaa aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Jos tomusokeri on kokkareista, siivilöi se. Vatkaa esim. sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta kakun väliin. Levitä loput päälle. Koristele esim. paahdetulla pistaasipähkinärouheella.

Halloween-koristelu

  1. Mittaa maito kattilaan. Lisää lakritsitoffeekaramellit. Kuumenna ja sekoittele puulastalla, että saat seoksesta tasaisen. Anna kiehua hetken aikaa, kunnes seos on sopivan kiinteää. Lisää voi. Jäähdytä. Siirrä kuorrutus minigrip-pussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pienen pieni reikä. Pursota kuorrutetun kakun pintaan hämähäkinseittikuvio. Tarjoa heti, ettei kuvio leviä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 295 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 35,7 g
Rasva 14,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search