Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni250°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipä
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 8 dl vehnäjauhoja (Tipo 00)
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 4½ dl vettä
- 1 rkl extra virgin oliiviöljyä
Pinnalle
- 0 kg rosmariinia
- 0 kg sormisuolaa
Lisäksi
- 1 dl extra virgin oliiviöljyä
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä kuivat aineet isossa leivontakulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi öljy. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Anna taikinan levätä peitettynä huoneenlämmössä 20 min
- Kostuta kädet vedellä. Taita taikinan reunat käsin samalla kevyesti taikinaa venyttäen kohti vastakkaista reunaa. Peitä taikina ja anna levätä 20 min.
- Toista taittelu ja siirrä taikina peitettynä jääkaappiin vähintään 12 tunniksi. Katso vinkki, jos haluat oikaista.
- Öljyä pinnoitettu uunivuoka (n. 26 cm x 35 cm) ja siirrä taikina vuokaan. Jos pelkäät taikinan jäävän kiinni vuokaan, voit vaihtoehtoisesti laittaa leivinpaperin vuoan pohjalle. Sivele myös taikinan pinta oliiviöljyllä. Nostata taikinaa vuoassa, kunnes taikina on ilmava ja tuplannut kokonsa (2-4 h).
- Valuta taikinan pintaan reilusti oliiviöljyä. Painele sormenpäillä taikinaan kuoppia. Ripottele pinnalle rosmariinia ja sormisuolaa.
- Lämmitä uuni 250 asteeseen. Laita focaccia uuniin ja laske uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista focacciaa n. 20 min, tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean paistovärin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
260 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
35,3 g
Rasva
10,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- rosmariinia
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.