Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paras focaccia

Focaccia on italialaisen leivonnan klassikko. Kylmässä kohotettu taikina tuo leipätaikinaan syvää makua, kun taas oliiviöljy ja suolahiput viimeistelevät leivän täydellisen rapean pinnan. Vaikka focaccian valmistaminen saattaa kuulostaa monimutkaiselta, se on yllättävän helppoa. Tätä leipää ei kannata kiirehtiä, sillä odotus palkitaan!

Paras focaccia
Paras focaccia

Ainesosat

leipä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 dl vehnäjauhoja (Tipo 00)
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 4½ dl vettä
  • 1 rkl extra virgin oliiviöljyä

Pinnalle

  • 0 kg rosmariinia
  • 0 kg sormisuolaa

Lisäksi

  • 1 dl extra virgin oliiviöljyä

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet isossa leivontakulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi öljy. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Anna taikinan levätä peitettynä huoneenlämmössä 20 min
  2. Kostuta kädet vedellä. Taita taikinan reunat käsin samalla kevyesti taikinaa venyttäen kohti vastakkaista reunaa. Peitä taikina ja anna levätä 20 min.
  3. Toista taittelu ja siirrä taikina peitettynä jääkaappiin vähintään 12 tunniksi. Katso vinkki, jos haluat oikaista.
  4. Öljyä pinnoitettu uunivuoka (n. 26 cm x 35 cm) ja siirrä taikina vuokaan. Jos pelkäät taikinan jäävän kiinni vuokaan, voit vaihtoehtoisesti laittaa leivinpaperin vuoan pohjalle. Sivele myös taikinan pinta oliiviöljyllä. Nostata taikinaa vuoassa, kunnes taikina on ilmava ja tuplannut kokonsa (2-4 h).
  5. Valuta taikinan pintaan reilusti oliiviöljyä. Painele sormenpäillä taikinaan kuoppia. Ripottele pinnalle rosmariinia ja sormisuolaa.
  6. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Laita focaccia uuniin ja laske uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista focacciaa n. 20 min, tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean paistovärin.

Vinkki

Kylmäkohotus antaa taikinalle syvempää makua, mutta kiireessä voit myös oikaista! Toisen taittelun jälkeen siirrä taikina uunivuokaan ja kohota, kunnes taikina on ilmavan kuohkea. Jatka sitten leivontaa ohjeen mukaisesti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 260 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 35,3 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rosmariinia
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search