Kurpitsaleipä eli pumpkin bread

Kurpitsaleipä eli pumpkin bread
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kurpitsaleipä eli pumpkin bread

Kurpitsaleipä eli pumpkin bread

Kurpitsaleipä eli pumpkin bread on nimestään huolimatta enemmän kakku kuin leipä. Leivonnainen paistetaan leipävuoassa ja sen sisälle sekä pinnalle kätkeytyy mehevä kinuskiraita..

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
1 h
uunissa
1 h
Yhteensä
2 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset15 viipaletta

15 viipaletta
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
fariinisokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
kanelia
ripaus
suolaa
100 g
1 ½ dl
kurpitsasosetta , bataattisosetta
2
kananmunaa
1 dl

Pinnalle

1 prk (200 g)
35 g
pekaanipähkinöitä
1 rkl
kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (n. 10 x 22 cm).
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini, kurpitsasose, munat ja piimä. Sekoita tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa turhaan.
  3. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Lusikoi puolet kreemistä taikinan päälle ja vedä veitsellä rennosti raidoiksi. Lisää loput taikinasta vuokaan ja taas puolet kreemistä pinnalle. Vedä kreemi veitsellä taikinan pinnalle rennosti raidoiksi. Levitä pinnalle pähkinät ja siemenet.
  4. Paista uunin alaosassa n. 1 h. Anna jäähtyä hyvin. Säilytä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
315 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.