
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150 g taloussuklaata
- 175 g tummia täytekeksejä
- 4 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 50 g taloussuklaata
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla kattilassa samalla sekoitellen. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila pois liedeltä.
- Levitä leivinpaperi n. 22 x 32 cm:n kokoiseen uunivuokaan.
- Rouhi täytekeksit veitsellä.
- Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vaahdota kunnes vaahto on jämäkkää.
- Sekoita vehnäjauho reilu 2/3 keksirouheesta (loput tulee pinnalle), siivilöity kaakao ja leivinjauhe kulhossa.
- Sekoita keltuaiset suklaa-voisulaan.
- Lisää suklaaseos ja valkuaisvaahto muutamassa erässä jauhoseokseen nuolijalla sekoitellen.
- Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle loppu keksirouhe.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min. Kakun sisus saa jäädä kosteaksi.
Täyte
- Laita kreemi ja paloiteltu suklaa kattilaan (voit käyttää samaa kattilaa, kun aiemmin). Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos jääkaappilämpötilaan.
- Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja kinuskisuklaa puolihuolimattomasti, jotta vaahto jää raidalliseksi.
- Tarjoa vaahto keksikakkupalojen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
373 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
42,5 g
Rasva
19,8 g
Tyydyttynyt rasva
10,4 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa