Siirry sisältöön
Tumma keksikakku

Tumma keksikakku

Tummista täytekekseistä, suklaasta ja kaakaosta saadaan mutakakkumainen leivonnainen, josta saa 15 muhkeaa palaa nautittavaksi. Jos tarjolla muuta makeaa, kannattaa paloitella pienemmiksi. Keksikakku tarjotaan kinuski-suklaaraidoitetun kermavaahdon kera.

Tumma keksikakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g taloussuklaata
  • 175 g tummia täytekeksejä
  • 4 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 50 g taloussuklaata
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla kattilassa samalla sekoitellen. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Levitä leivinpaperi n. 22 x 32 cm:n kokoiseen uunivuokaan.
  3. Rouhi täytekeksit veitsellä.
  4. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vaahdota kunnes vaahto on jämäkkää.
  5. Sekoita vehnäjauho reilu 2/3 keksirouheesta (loput tulee pinnalle), siivilöity kaakao ja leivinjauhe kulhossa.
  6. Sekoita keltuaiset suklaa-voisulaan.
  7. Lisää suklaaseos ja valkuaisvaahto muutamassa erässä jauhoseokseen nuolijalla sekoitellen.
  8. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle loppu keksirouhe.
  9. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min. Kakun sisus saa jäädä kosteaksi.

Täyte

  1. Laita kreemi ja paloiteltu suklaa kattilaan (voit käyttää samaa kattilaa, kun aiemmin). Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos jääkaappilämpötilaan.
  2. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja kinuskisuklaa puolihuolimattomasti, jotta vaahto jää raidalliseksi.
  3. Tarjoa vaahto keksikakkupalojen kanssa.

Vinkki

Jos käytät pieniä täytekeksejä, voit jättää osan niistä rouhimatta ja laittaa niitä kokonaisina pinnalle, kuten kuvassa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 373 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 42,5 g
Rasva 19,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search