Halloweendonitsit

Halloweendonitsit
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Halloweendonitsit

Halloweendonitsit

Hauskat halloweendonitsit valmistetaan donitsipellillä ja kuorrutetaan lakritsikuorrutteella. Pintaan voit taiteilla hämähäkinseitin tai ripotella koristerakeita.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
15 min
jäähdytys
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
kardemummaa
½ dl
1
kananmunaa
2 dl

Kuorrutus

1 prk (2,5 dl)
2 tl
raakalakritsijauhetta
tippa
mustaa elintarvikeväriä
värikkäitä strösseleitä
sokerikuorrutetta valkoista esim. Cake Star

Ohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää Oivariini, muna ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin. Jos taikinaa jää yli (donitsipellit ovat hiukan eri kokoisia), tee muutama muffinssi.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 13 min.
  4. Lakristikuorrutus

  5. Keitä kermaa välillä sekoitellen korkealla keskilämmöllä n. 8 - 10 min, kunnes sen väri tummenee ja rakenne tiivistyy paksuksi kastikkeeksi. Mausta raakalakristijauheella ja värjää tipalla mustaa elintarvikeväriä.
    https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
  6. Upota jäähtyneet donitsit lämpimään kuorrutukseen. Ripota pinnalle halloween henkisiä strösseleitä tai Pursota valkoista sokerikuorrutetta pinnan päälle rinkuloiksi. Vedä veitsen terällä tai hammastikulla viiltoja keskeltä ulospäin jolloin syntyy verkkomainen kuvio.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.