Vaniljamunkki kinuskikuorrutuksella

Vaniljamunkki kinuskikuorrutuksella
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vaniljamunkki kinuskikuorrutuksella

Vaniljamunkki kinuskikuorrutuksella

Vapun makeimmat pikkumunkit täytetään vaniljakreemillä ja kuorrutetaan kinuskikastikkeella. Tämän pienen herkkupalan rinnalla kalpenee jopa Omar-munkki!

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja
11 arvostelu

Ainekset18 munkkia

18 munkkia

Munkkitaikina

2 ½ dl
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 pkt (50 g)
hiivaa
2 pientä
kananmunaa
50 g
n. 8 dl
vehnäjauhoja

Täyte

1 prk (200 g)

Pinnalle

2 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Valmista munkkitaikina: Liuota kädenlämpöiseen maitojuomaan suola, sokeri ja hiiva. Sekoita joukkoon munat, sulatettu voi ja jauhot vähitellen samalla vaivaten. Vaivaa taikina hyvin, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Mikäli taikina on liian tarttuva, lisää hiukan jauhoja.
  2. Anna taikinan levätä 20 min.
  3. Leivo taikinasta pyöreitä munkkeja. Kohota munkit lämpimässä, vedottomassa paikassa.
  4. Paista munkit 175 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi.
  5. Täytä munkit pursottamalla vaniljakreemiä pursotusterällä.
  6. Keitä kinuskikerma paksuksi kastikkeeksi (n. 10 min.) ja dippaa munkkien pinta kastikkeessa. Anna jämähtää hetki.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
269 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.