
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
munkkia
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Munkkitaikina
-
2½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- 2 pientä kananmunaa
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 8 dl vehnäjauhoja
Täyte
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
Pinnalle
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 dl fariinisokeria
-
½ rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista munkkitaikina: Liuota kädenlämpöiseen maitojuomaan suola, sokeri ja hiiva. Sekoita joukkoon munat, sulatettu voi ja jauhot vähitellen samalla vaivaten. Vaivaa taikina hyvin, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Mikäli taikina on liian tarttuva, lisää hiukan jauhoja.
- Anna taikinan levätä 20 min.
- Leivo taikinasta pyöreitä munkkeja. Kohota munkit lämpimässä, vedottomassa paikassa.
- Paista munkit 175 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi.
- Täytä munkit pursottamalla vaniljakreemiä pursotusterällä.
- Keitä kerma ja fariinisokeri keskilämmöllä kastikkeeksi (n. 15 min.). Lisää lopussa voi. Dippaa munkkien pinta kastikkeessa. Anna jämähtää hetki.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
293 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
44,4 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.