Siirry sisältöön
Vaniljamunkki kinuskikuorrutuksella

Vaniljamunkki kinuskikuorrutuksella

Vapun makeimmat pikkumunkit täytetään vaniljakreemillä ja kuorrutetaan kinuskikastikkeella. Tämän pienen herkkupalan rinnalla kalpenee jopa Omar-munkki!

Vaniljamunkki kinuskikuorrutuksella

Ainesosat

munkkia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Munkkitaikina

  • 2½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 2 pientä kananmunaa
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 8 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon

Pinnalle

  • 2 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon

Ohje

  1. Valmista munkkitaikina: Liuota kädenlämpöiseen maitojuomaan suola, sokeri ja hiiva. Sekoita joukkoon munat, sulatettu voi ja jauhot vähitellen samalla vaivaten. Vaivaa taikina hyvin, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Mikäli taikina on liian tarttuva, lisää hiukan jauhoja.
  2. Anna taikinan levätä 20 min.
  3. Leivo taikinasta pyöreitä munkkeja. Kohota munkit lämpimässä, vedottomassa paikassa.
  4. Paista munkit 175 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi.
  5. Täytä munkit pursottamalla vaniljakreemiä pursotusterällä.
  6. Keitä kinuskikerma paksuksi kastikkeeksi (n. 10 min.) ja dippaa munkkien pinta kastikkeessa. Anna jämähtää hetki.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 268 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 37,6 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search