Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
13 min
Yhteensä
33 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl kardemummaa
-
½ rasia (à 500 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 kananmunaa
- 1 sitruunan mehu
Kuorrutus
-
1 prk (2,5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
- 0 kg karamelleja ja nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää rahka, Oivariini, kananmuna ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin. Jos taikinaa jää yli (donitsipellit ovat hiukan eri kokoisia), tee muutama muffinssi.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 13 min.
Kuorrutus
- Keitä kinuskikermaa välillä sekoitellen korkealla keskilämmöllä n. 8 - 10 min, kunnes sen väri tummenee ja rakenne tiivistyy paksuksi kastikkeeksi.' https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
- Kasta jäähtyneet donitsit lämpimään kuorrutukseen. Koristele pinnat makeisilla ja nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki ennen tarjoilua.
- VINKKI, jos haluat donitseihin paljon kuorrutetta keitä 1,5 purkkia Valio kinuskikermaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
243 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
30,1 g
Rasva
10,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- karamelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.