Rahkadonitsit

Rahkadonitsit
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Rahkadonitsit

Rahkadonitsit

Pehmeät rahkadonitsit valmistetaan kätevästi donitsipellillä uunissa. Donitsien kinuskinen kuorrutus koristellaan nonparelleilla ja makeisilla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
13 min
Yhteensä
33 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
55 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
kardemummaa
½ rasiaa (à 500 g)
½ dl
1
kananmunaa
1
sitruunan mehu

Kuorrutus

1 prk (2,5 dl)
karamelleja ja nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää rahka, Oivariini, kananmuna ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin. Jos taikinaa jää yli (donitsipellit ovat hiukan eri kokoisia), tee muutama muffinssi.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 13 min.
  4. Kuorrutus

  5. Keitä kinuskikermaa välillä sekoitellen korkealla keskilämmöllä n. 8 - 10 min, kunnes sen väri tummenee ja rakenne tiivistyy paksuksi kastikkeeksi.
    https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
  6. Kasta jäähtyneet donitsit lämpimään kuorrutukseen. Koristele pinnat makeisilla ja nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki ennen tarjoilua.
  7. VINKKI, jos haluat donitseihin paljon kuorrutetta keitä 1,5 purkkia Valio kinuskikermaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
251 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.