Värikkäät donitsit pellillä

Värikkäät donitsit pellillä
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Värikkäät donitsit pellillä

Värikkäät donitsit pellillä

Donitsit uunissa on helppo tehdä itse. Donitsipellillä syntyy kerralla uunissa 12 herkullista pikkudonitsia. Värikkäät kuorrutukset viimeistelevät nämä herkut.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset12 kappaletta

12 kappaletta
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
kardemummaa
½ dl
1
kananmuna
200 g

Pinkki mansikkakuorrutus 12:lle

2 rkl
vettä
1 rkl
3 dl
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä , tai pinkkiä elintarvikeväriä
ripaus
pakastekuivattua mansikkaa tai mustikkaa

Keltainen sitruunakuorrutus 12:lle

1 rkl
vettä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
3 dl
tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
ripaus
raastettua sitruunankuorta

Valkoinen kookoskuorrutus 12:lle

2 rkl
kookoskermaa
1 rkl
vettä
3 dl
tomusokeria
1 dl
kookoshiutaleita

Ohje

  1. Donitsit

  2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää Oivariini, muna ja piimä. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min.
  5. Kuorrutteet

  6. Valmista haluamasi kuorrute sekoittamalla neste/sulatettu voi ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Värjää elintarvikevärillä. Kookoskuorrutetta ei värjätä.
  7. Kasta donitsien pinta kuorrutteeseen ja koristele. Anna kourrutteen hetki kovettua ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
330 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
60 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.