Värikkäät donitsit pellillä

Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Värikkäät donitsit pellillä

Värikkäät donitsit pellillä

Donitsit uunissa on helppo tehdä itse. Donitsipellillä syntyy kerralla uunissa 12 herkullista pikkudonitsia. Värikkäät kuorrutukset viimeistelevät nämä herkut.

45 min
keskitaso
330 kcal / 100g
1
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 kappaletta

12 kappaletta
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
kardemummaa
½ dl
1
kananmuna
200 g

Pinkki mansikkakuorrutus 12:lle

2 rkl
vettä
1 rkl
3 dl
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä , tai pinkkiä elintarvikeväriä
ripaus
pakastekuivattua mansikkaa tai mustikkaa

Keltainen sitruunakuorrutus 12:lle

1 rkl
vettä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
3 dl
tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
ripaus
raastettua sitruunankuorta

Valkoinen kookoskuorrutus 12:lle

2 rkl
kookoskermaa
1 rkl
vettä
3 dl
tomusokeria
1 dl
kookoshiutaleita

Ohje

  1. Donitsit

  2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää Oivariini, muna ja piimä. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min.
  5. Kuorrutteet

  6. Valmista haluamasi kuorrute sekoittamalla neste/sulatettu voi ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Värjää elintarvikevärillä. Kookoskuorrutetta ei värjätä.
  7. Kasta donitsien pinta kuorrutteeseen ja koristele. Anna kourrutteen hetki kovettua ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
330 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
60 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›