Siirry sisältöön
Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Helppo, kestävä ja herkullinen donitsikuorrutus syntyy yksinkertaisesti tällä ohjeella. Valmista haluamasi kuorrutus tai molemmat, upota donitsit kastikkeeseen ja nauti.

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Ainekset

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon

Suklaakuorrutus

  • ¾ dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 100 g tummaa suklaata

Kinuskikuorrutus

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon

Donitsien pinnalle

  • 0 kg strösseleitä
  • 0 kg pistaasipähkinärouhetta, kukkia ja kaakaonibsejä

Ohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min.

Suklaakuorrutus

  1. Kiehauta kerma, nosta pois liedeltä. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi.

Kinuskikuorrutus

  1. Keitä kermaa välillä sekoitellen korkealla keskilämmöllä n. 8 - 10 min, kunnes sen väri tummenee ja rakenne tiivistyy paksuksi kastikkeeksi.' https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
  2. Upota jäähtyneet donitsit lämpimään kuorrutukseen. Ripota pinnalle strösseleitä tai pistaasipähkinärouhetta ennen kuin kuorrutus kuivaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 304 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 34,3 g
Rasva 16,2 g
Tyydyttynyt rasva 9,1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • strösseleitä
  • pistaasipähkinärouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search