Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Helppo, kauniin kiiltävä, kestävä ja herkullinen donitsikuorrutus syntyy yksinkertaisesti keittämällä suklaakerma kastikkeeksi ja upottamalla donitsit kastikkeeseen.

40 min
helppo
285 kcal / 100g
8
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 kpl

12 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
50 g
1
kananmunaa
2 dl

Suklaakuorrutus

1 prk (2,5 dl)

Kinuskikuorrutus

1 prk (2,5 dl)

Donitsien pinnalle

strösseleitä
pistaasipähkinärouhetta ja muita pähkinöitä, kukkia, kaakaonibsejä jne...

Ohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min.
  4. Kuorrutus

  5. Keitä kermaa välillä sekoitellen miedolla lämmöllä n. 10 min, kunnes sen väri tummenee ja rakenne tiivistyy.
  6. Upota jäähtyneet donitsit lämpimään kuorrutukseen. Ripota pinnalle strösseleitä tai pistaasipähkinärouhetta ennen kuin kuorrutus kuivaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›