Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Helppo, kestävä ja herkullinen donitsikuorrutus syntyy yksinkertaisesti tällä ohjeella. Valmista haluamasi kuorrutus tai molemmat, upota donitsit kastikkeeseen ja nauti.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
2929 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
50 g
1
kananmunaa
2 dl

Suklaakuorrutus

¾ dl
100 g
tummaa suklaata

Kinuskikuorrutus

1 prk (2,5 dl)

Donitsien pinnalle

strösseleitä
pistaasipähkinärouhetta ja muita pähkinöitä, kukkia, kaakaonibsejä jne...

Ohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min.
  4. Suklaakuorrutus

  5. Kiehauta kerma, nosta pois liedeltä. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kinuskikuorrutus

  7. Keitä kermaa välillä sekoitellen korkealla keskilämmöllä n. 8 - 10 min, kunnes sen väri tummenee ja rakenne tiivistyy paksuksi kastikkeeksi.
    https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
  8. Upota jäähtyneet donitsit lämpimään kuorrutukseen. Ripota pinnalle strösseleitä tai pistaasipähkinärouhetta ennen kuin kuorrutus kuivaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
307 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.