Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Donitsit pellillä ja helpot kuorrutukset

Helppo, kauniin kiiltävä, kestävä ja herkullinen donitsikuorrutus syntyy yksinkertaisesti keittämällä suklaakerma kastikkeeksi ja upottamalla donitsit kastikkeeseen.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

99 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
50 g
1
kananmunaa
2 dl

Suklaakuorrutus

1 prk (2,5 dl)

Kinuskikuorrutus

1 prk (2,5 dl)

Donitsien pinnalle

strösseleitä
pistaasipähkinärouhetta ja muita pähkinöitä, kukkia, kaakaonibsejä jne...

Ohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min.
  4. Kuorrutus

  5. Keitä kermaa välillä sekoitellen korkealla keskilämmöllä n. 8 - 10 min, kunnes sen väri tummenee ja rakenne tiivistyy paksuksi kastikkeeksi.
    https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
  6. Upota jäähtyneet donitsit lämpimään kuorrutukseen. Ripota pinnalle strösseleitä tai pistaasipähkinärouhetta ennen kuin kuorrutus kuivaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›