Pikamunkit

Pikamunkit

Munkkihimo? Vappu? Lastenjuhlat? Hauskat, pienet pikamunkit hauskuuttavat muodoillaan ja ihastuttavat maullaan. Tämän munkktaikinan teossa ei kauaakaan nokka tuhise!

30 min
keskitaso
323 kcal / 100g
1
3

Ainekset22 pikamunkkia

22 pikamunkkia
2
kananmunaa
1 dl
1 dl
kookoskermaa
tai Valio kevytkermaa
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta

Uppopaistoon

7 - 8 dl
rypsiöljyä

Pinnalle

sokeria

Ohje

  1. Sekoita munat, maito, kermainen kookos, sokeri, vaniljasokeri ja suola.
  2. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita.
  3. Laita lieden viereen valmiiksi talouspaperilla päällystetty lautanen, sokerilautanen, tarjoiluastia sekä aluslautanen reikäkauhalle.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Varo öljyn ylikuumenemista. Öljy on sopivan kuumaa kun nokare taikinaa ei jää kattilan pohjalle vaan nousee nopeasti pinnalle ja ruskistuu maltillisesti kullanruskeaksi.
  5. Nostele kahdella lusikalla pikkumunkkeja kuumaan öljyyn. Paista molemmmin puolin kypsäksi. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  6. Pyöritä munkit kuumina sokerissa ja siirrä tarjoiluastiaan.
  7. Nauti pikamunkit tuoreina.

Vinkki

Muistathan, että siivilöidyn ruokaöljyn voi käyttää uudelleen uppopaistoon. Siivilöi jäähtynyt öljy pulloon ja säilytä viileässä. Hävitä öljy sekajätteen mukana, älä kaada viemäriin.Vaniljaisiin munkkirinkilöihin voit käyttää kookoskerman, maidon ja vaniljasokerin sijaan yhden purkin (à 2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa vaniljakstiketta 9%. Sokerin määrän voit vähentää 1 rkl:ään. Valmista muuten samoin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
323 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
137 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)