Gluteeniton munkki

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton munkki

Gluteeniton munkki

Gluteenittomat munkit vaativat valmistuksessa helliä otteita, mutta lopputulos on ihanan pehmoinen ja herkullinen. Paistamisessa öljyn oikea lämpötila on olennainen; jos öljy on liian kuumaa, rinkilät ei ehdi kypsyä sisältä, jos taas liian kylmää, munkit imevät rasvaa sisäänsä.

1 h 30 min
keskitaso
439 kcal / 100g
0
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset16 isoa rinkilää

16 isoa rinkilää
5 dl
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
2 rkl
psylliumia
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1
kananmuna
2 dl
riisijauhoja
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta , Semper
2 dl
mantelijauhetta
75 g

Paistamiseen

1 l
rypsiöljyä

Pinnalle

sokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola, sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
  3. Leivo heti munkkirinkilöiksi ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna kostutettuja käsiä tai hiukan gluteenittomia jauhoja. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä kevyesti tangoiksi ja nipistä rinkilöiksi. Nosta leivinpaperille.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa keskilämmöllä 170 - 180 asteiseksi. Varo ylikuumenemista.
  5. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä, kun alapinta on kauniin ruskea. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  6. Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
439 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
36 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›