Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton munkki

Gluteenittomat munkit vaativat valmistuksessa helliä otteita, mutta lopputulos on ihanan pehmoinen ja herkullinen. Paistamisessa öljyn oikea lämpötila on olennainen; jos öljy on liian kuumaa, rinkilät ei ehdi kypsyä sisältä, jos taas liian kylmää, munkit imevät rasvaa sisäänsä.

Gluteeniton munkki
Gluteeniton munkki

Ainesosat

isoa rinkilää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • 2 rkl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl riisijauhoja
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta, Semper
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 0 kg sokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola, sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
  3. Leivo heti munkkirinkilöiksi ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna kostutettuja käsiä tai hiukan gluteenittomia jauhoja. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä kevyesti tangoiksi ja nipistä rinkilöiksi. Nosta leivinpaperille.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa keskilämmöllä 170 - 180 asteiseksi. Varo ylikuumenemista.
  5. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä, kun alapinta on kauniin ruskea. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  6. Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 522 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 17,3 g
Rasva 49 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search