Vegaaniset donitsit uunissa

Vegaaniset donitsit uunissa
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vegaaniset donitsit uunissa

Vegaaniset donitsit uunissa

Vappudonitsit, viikonloppudonitsit ja donitsit ihan muuten vain. Nämä herkulliset ja supernopeat donitsit paistetaan helposti uunissa ja dipataan lopuksi kahvi-vaahterasiirappikuorrutukseen. Valmista puolessa tunnissa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
12 min
Yhteensä
32 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset18 kappaletta

18 kappaletta

Taikina

1 ¼ dl
margariinia
1 ½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
¾ dl
esikeitettyjen säilykekikherneiden lientä
½ rkl
omenaviinietikkaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
ruokasoodaa

Kuorrute

2 rkl
margariinia
¾ dl
vaahterasiirappia
1 ½ tl
kuumaa vettä
½ tl
espresso-pikakahvijauhetta
2 ½ dl
tomusokeria
ripaus
suolaa
4 palaa
tummaa suklaata esim. Brunberg Laktoositon tai Panda tummasuklaa
2 rkl
strösseleitä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää Dream Fraiche, säilykekikherneiden liemi ja etikka. Sekoita.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää taikinaan sekoittaen.
  4. Pursota taikina voideltuun donitsivuokaan. Paista 175 asteessa 12-15 min.
  5. Tee kuorrute. Sulata margariini pienessä kattilassa. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon vaahterasiirappi.
  6. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää seos kattilaan.
  7. Siivilöi tomusokeri kattilaan ja lisää suola. Sekoita tasaiseksi.
  8. Dippaa hieman jäähtyneet donitsit kuorrutteessa.
  9. Sulata suklaa ja koristele donitsit suklaaraidoilla ja strösseleillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
350 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
51 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.