Jäätelöporkkanakakku

Jäätelöporkkanakakku

Porkkanakakkujäätelöllä täytetty porkkanakakku jäädytettynä on yllättävän hyvä. Jäädytettyjen kakkujen hyvä puoli on se, että ne voi valmistaa hyvissä ajoin ja pakastaa oikein luvan kanssa. Kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön vartti ennen tarjoilua, jotta sitä on helppo leikata.

3 h 10 min
keskitaso
299 kcal / 100g
0
0

Ainekset12 annosta

12 annosta
2 dl
fariinisokeria
2 dl
3
kananmunaa
3 ¾ dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
½ tl
jauhettua inkivääriä
¼ tl
muskottipähkinää
2 tl
leivinjauhetta
4 dl
hienoksi raastettua porkkanaa

Täyte ja koristelu

2 prk (à 298 g)
nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita fariinisokeri ja Oivariini. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  3. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 40 min.
  5. Anna pohjan jäähtyä pöydällä. Halkaise.
  6. Täytä hieman pehmenneellä jäätelöllä. Säilytä pakastimessa. Tarjoa kohmeisena.
  7. Koristele halutessasi nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
299 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)