Piimä-porkkanakakku

Piimä-porkkanakakku

1 h 15 min
helppo
313 kcal / 100g
6
14

Piimä-porkkanakakku on mukavan mausteinen ja mehevä kahvikakku. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa viikon. Maut ovat parhaimmillaan, kun kakku on saanut vetäytyä yön yli.

Ainekset

25 viipaletta
1 ½ dl
porkkanaraastetta
1 ½ rkl
piparkakkumaustetta
2 ½ dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
2 dl
3 dl

Ohje

  1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vetoiseen kakkuvuokaan.
  2. Paista 175 asteessa 50 - 60 min. Tarkista kakun kypsyys

Vinkki

Korvaa piparkakkumauste seuraavalla mausteseoksella: 1 tl inkivääriä, 1/2 tl neilikkaa, 2 tl kanelia, 1/2 tl pomeranssinkuorta ja 1 tl kardemummaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
313 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
18 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)