Mehevä porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku

1 h 15 min
keskitaso
285 kcal / 100g
7
9

Tämä muikean maukas porkkanakakku saa kuorrutuksen sulatejuustosta ja rahkasta.

Ainekset

14 annosta

Pohja

3
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia
200 g
4 dl (220 g)
hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl
ananasmurskaa

Kostutus

½ dl

Kuorrutus

½ rasiaa (à 400 g)
1 prk (250 g)
1 rkl
1 rkl
sitruunamehua
3 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria

Koristeluun

mantelirouhetta

Ohje

  1. Aloita porkkanakakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vuorotellen vaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 30 cm:n, matalaan ja tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  3. Paista porkkanakakkua 200 asteessa noin 30 min. Kumoa kypsä pohja hieman jäähtyneenä.
  4. Kostuta jäähtyneen porkkanakakun päällys ja reunat. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
13 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
121 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)