Mehevä porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku

Tämä muikean maukas porkkanakakku saa kuorrutuksen sulatejuustosta ja rahkasta.

1 h 15 min
keskitaso
284 kcal / 100g
7
14

Ainekset14 annosta

14 annosta

Pohja

3
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia
200 g
4 dl (220 g)
hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl
ananasmurskaa

Kostutus

½ dl
Valio ananastäysmehua
tai Valio omenatäysmehua

Kuorrutus

½ rasiaa (à 400 g)
1 prk (250 g)
1 rkl
1 rkl
sitruunamehua
3 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria

Koristeluun

mantelirouhetta
tai pähkinärouhetta tai paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Aloita porkkanakakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vuorotellen vaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 30 cm:n, matalaan ja tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  3. Paista porkkanakakkua 200 asteessa noin 30 min. Kumoa kypsä pohja hieman jäähtyneenä.
  4. Kostuta jäähtyneen porkkanakakun päällys ja reunat. Sekoita kuorrutus ja levitä kakulle. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
121 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)