Siirry sisältöön
Pääsiäismunakakku

Pääsiäismunakakku

Herkullinen ja näyttävä pääsiäiskakku syntyy pääsiäismunan makumaailmasta. Kakku tehdään ilman liivatetta ja se on gluteeniton mikäli käytät koristelussa vain keksittömiä suklaaherkkuja.

Pääsiäismunakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mantelibrownie

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Täytteet

  • 2½ dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 200 g taloussuklaata
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon

Koristeluun

  • 2 dl (200 g) suklaakastiketta
  • 0 kg suklaamunia ja makeisia

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja mantelimassa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi vaahtoon kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ja voideltuun Ø 20 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota kerma. Sulata taloussuklaa ja valkosuklaa erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen, varo polttamasta.
  4. Sekoita suklaa sähkövatkaimella yhteen rasialliseen tuorejuustoa. Nostele lopuksi joukkoon puolet kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta.
  5. Valmista valkosuklaatäyte samaan tapaan kuin suklaatäyte. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä hyvin kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Irrota kakku vuoasta, käytä veistä tai pientä palettilastaa apuna. Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua sen pyöräyttämällä kakun reunan ympäri kuumalla veitsellä .
  7. Laita suklaakastike pursotuspussiin ja pursota reunavalumat varoen kakun yläraunasta. Pursota loppu kuorrute kakun päälle ja levitä tasaiseksi.
  8. Koristele kakku suklaamunilla ja suklaamakeisilla. Mikäli haluat kakusta gluteenittoman, älä käytä koristelussa keksiä sisältäviä patukoita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 379 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 25,8 g
Rasva 27,7 g
Tyydyttynyt rasva 14,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suklaamunia ja makeisia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search