Ketolimejuustokakku

Ketolimejuustokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Ketolimejuustokakku

Ketolimejuustokakku

Sokeriton limejuustokakku on ihanan kirpakka ja samalla aromikas herkku. Tämä limejuustokakku sopii erityisesti niille, jotka haluavat herkutella vähähiilihydraattisesti, eivätkä pidä erityisen makeista kakuista.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset8 palaa

8 palaa

Pohja

30 g
1 dl
mantelijauhetta
½ dl
kookoshiutaleita
1 rkl
stevia sweet crystal -makeutusjauhetta

Täyte

3 ½
liivatelehteä
1 rasia (200 g)
1 dl
1 ½ dl
½ dl
limemehua ja raastettua kuorta
2 rkl
stevia sweet crystal -makeutusjauhetta

Kiille

¾ dl
limemehua
¼ dl
vettä
1
liivatelehti
1 - 2 rkl
stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
tippa
vihreää elintarvikeväriä

Ohje

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 16 – 18 cm) pohjan päälle ja kiristä reunarengas paikoilleen.
  2. Sekoita pohjan ainekset. Levitä seos vuokaan. (Halutessasi paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10 min, jolloin saat pohjaan enemmän makua ja rapsakamman rakenteen.) Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  4. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Makeuta ja raasta täytteen joukkoon pestyjen limejen kuori.
  5. Puolita limet ja purista mehut sitruspuristimella. Kuumenna limemehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos samalla vatkaten tuorejuusto-jogurttiseokseen.
  6. Vaahdota kerma ja nostele täytteen joukkoon.
  7. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tee halutessasi teelusikalla pintaan urat. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
  8. Laita kiilteen liivate pehmenemään kylmään veteen.
  9. Kuumenna limemehu esim. kahvikupissa mikrossa. (Lisää halutessasi muutama tippa vihreää elintarvikeväriä). Sulata liivate mehuun.
  10. Makeuta ja lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita.
  11. Lusikoi kiille kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli.
Vinkki

Vinkki

Kakku säilyy jääkaapissa 3 - 4 vrk. Kakun voi pakastaa kiilteen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›