Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.43
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl mantelijauhetta
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
Täyte
- 3½ liivatelehteä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
-
1½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl limemehua ja raastettua kuorta
- 2 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
Kiille
- ¾ dl limemehua
- ¼ dl vettä
- 1 liivatelehti
- 1-2 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
- 0 kg vihreää elintarvikeväriä tippa
Jaa resepti
Ohje
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 16 – 18 cm) pohjan päälle ja kiristä reunarengas paikoilleen.
- Sekoita pohjan ainekset. Levitä seos vuokaan. (Halutessasi paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10 min, jolloin saat pohjaan enemmän makua ja rapsakamman rakenteen.) Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Sekoita tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Makeuta ja raasta täytteen joukkoon pestyjen limejen kuori.
- Puolita limet ja purista mehut sitruspuristimella. Kuumenna limemehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos samalla vatkaten tuorejuusto-jogurttiseokseen.
- Vaahdota kerma ja nostele täytteen joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tee halutessasi teelusikalla pintaan urat. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
- Laita kiilteen liivate pehmenemään kylmään veteen.
- Kuumenna limemehu esim. kahvikupissa mikrossa. (Lisää halutessasi muutama tippa vihreää elintarvikeväriä). Sulata liivate mehuun.
- Makeuta ja lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita.
- Lusikoi kiille kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
278 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
7,6 g
Rasva
24,1 g
Tyydyttynyt rasva
12,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vihreää elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.