Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikkapiirakka

Kesäisen raikas mansikkapiirakka hyödyntää kauden mehevimmän sadon, mansikat. Klassinen mansikan, vaniljan ja valkosuklaan yhdistelmä on voittamaton.

Mansikkapiirakka
Mansikkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2¼ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon

Pinnalle

  • 250 g mansikoita
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 50 g valkosuklaata paahdettuna

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1/2 t.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (n. 12 x 28 cm) pohjalle ja reunoille. Paina päälle tiiviisti leivinpaperi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.
  3. Sekoita kattilassa täytteen ainekset tuorejuustoa lukuunottamatta. Keitä muutama min. samalla sekoitellen. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä täyte paistetun pohjan päälle.
  4. Pudista ja lohko mansikat. Marinoi balsamiviinietikassa ja sokerissa. Nostele mansikat täytteen päälle.
  5. Paahda rouhittu valkosuklaa uunin yläosassa 225 asteessa n. 2 - 3 min. Ripottele piirakan päälle.

Vinkki

Huomioithan, että valkosuklaa saattaa sisältää laktoosia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 299 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 28,8 g
Rasva 18,3 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search