Karviaispiirakka

Karviaispiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Karviaispiirakka

Karviaispiirakka

Tämä ohje nousi sen kehittelijän suosikkiohjelistalle heti! Piirakkaan voi käyttää pakastettuja tai tuoreita karviaisia. Pohjassa käytettävä pieni määrä talkkunajauhoa teki ihanan säväyksen raikkaalle piirakalle, kannattaa kokeilla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
fariinisokeria
½
kananmuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
talkkunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa

Täyte

500 g (8 - 9 dl)
karviaisia , puhdistettuja
1 dl
sokeria
1 prk (2,5 dl)
1 ½
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää puolikas kananmuna. (Riko muna lasiin sekoita sen rakenne rikki ja ota siitä n. 2 rkl munamassaa. Käytä loput täytteeseen, johon tarvitaan 1 ½ munaa). Sekoita.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita seos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina joko ø . 22 cm korkeareunaisen (irtopohja)piirakka- tai paistosvuoan pohjalle ja 2 cm ylös reunoille tai laakeampaan piirakkavuokaan. Jätä halutessasi taikinamurua pinnan koristelua varten.
  3. Täyte

  4. Laita karviaiset ja sokeri kulhoon. Jos käytät pakastettuja, jäisiä karviaisia, mikrota 2 - 3 min (ks. vinkki).
  5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää vaniljakastike, munat, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeroidut karviaiset. Kaada vuokaan.
  6. Ripottele päälle taikinamuru.
  7. Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa n. 45 min, riippuen vuoan materiaalista ja koosta. Täyte saa jäädä kosteaksi.
  8. Tarjoa jäähtyneenä. Karviaispiirakan kanssa sopii tarjottavaksi mainiosti kermavaahto tai vaniljajäätelö.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät sulatettuja karviaisia, niistä on yl. irronnut nestettä. Käytä kuitenkin kaikki täytteeseen. Huomaathan, että punaisista karviaisista irronnut neste värjää piirakan. Ota tällöin "puhdasta" taikinaa hieman sivuun ja lusikoi sitä täytteen pinnalle, niin piirakasta tulee kauniimman näköinen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
216 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
6,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›