Marjapiirakka pellillinen

Marjapiirakka pellillinen
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Marjapiirakka pellillinen

Marjapiirakka pellillinen

Tässä marjapiirakassa yhdistyy mehevä piirakkapohja, kirpakan aromikkaat marjat, kostea rahkatäyte ja rapsakka muru. Täydellinen kahvipöydän herkku siis. Voit varioida piirakkaa kunkin kauden antimilla: raparperi, omena tai vaikkapa karviaiset toimivat tässä piirakassa hyvin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
55 arvostelua

Ainekset25 palaa

25 palaa

Muruseos

2 dl
3 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
8 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa

Pohjataikinaan

3
kananmunaa
2 dl

Pinnalle

400 g
pakastemarjoja
2 prk (à 200 g)
1
kananmuna

Ohje

  1. Valmista ensin muruseos. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Ota 1/3 seoksesta sivuun.
  2. Valmista taikina: Yhdistä muruseos, munat ja piimä. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle uunipannulle ( n. 28 x 35 cm).
  4. Ripottele päälle marjat. Sekoita rahka ja muna ja lusikoi marjojen päälle.
  5. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  6. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
249 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.