Siirry sisältöön
Puoloffee

Puoloffee

Banoffee pie eli banaani-toffeepiirakka on valloittanut maailmaa viimeisen vuosikymmenen ajan. On aika vastata ja korvata banaani kansallisaarteellamme puolukalla. Piirakka katoaa silmänräpäyksessä niin lasten kuin aikuisten jälkiruokapöydästä, joten se kertonee miten hyvin puoloffeen makumaailma iskee suomalaisiin.

Puoloffee

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g piparkakkuja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kinuski

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon

Puolukkatäyte

  • 250 g puolukkaa
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 0 kg puolukoita, pakastekuivattu

Ohje

  1. Hienonna piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla pohjustetun ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille n. 2 cm:n korkeuteen.
  2. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä, kunnes seos on paksua kinuskia. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä kinuskitäyte pohjalle ja nosta jääkaappiin.
  3. Kiehauta puolukat ja fariinisokeri kattilassa. Sekoita maissitärkkelys veden joukkoon ja lisää kattilaan samalla sekoitellen. Anna kiehua hiljalleen muutama min. Mausta vaniljasokerilla.
  4. Levitä puolukkakiisseli kinuskitäytteen päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  5. Vaahdota kerma ja lusikoi piirakan pinnalle. Koristele pakastekuivatuilla puolukoilla

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 307 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 25,9 g
Rasva 21,5 g
Tyydyttynyt rasva 12,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • puolukoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search