Puoloffee

Puoloffee

Banoffee pie eli banaani-toffeepiirakka on valloittanut maailmaa viimeisen vuosikymmenen ajan. On aika vastata ja korvata banaani kansallisaarteellamme puolukalla. Piirakka katoaa silmänräpäyksessä niin lasten kuin aikuisten jälkiruokapöydästä, joten se kertonee miten hyvin puoloffeen makumaailma iskee suomalaisiin.

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

150 g
piparkakkuja
75 g

Kinuski

1 prk (2,5 dl)
2 dl
fariinisokeria
1 rasia (200 g)

Puolukkatäyte

250 g
puolukkaa
½ dl
fariinisokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
vettä
1 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

1 prk (3,3 dl)
puolukoita , pakastekuivattu

Ohje

  1. Hienonna piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla pohjustetun ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille n. 2 cm:n korkeuteen.
  2. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä, kunnes seos on paksua kinuskia. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä kinuskitäyte pohjalle ja nosta jääkaappiin.
  3. Kiehauta puolukat ja fariinisokeri kattilassa. Sekoita maissitärkkelys veden joukkoon ja lisää kattilaan samalla sekoitellen. Anna kiehua hiljalleen muutama min. Mausta vaniljasokerilla.
  4. Levitä puolukkakiisseli kinuskitäytteen päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  5. Vaahdota kerma ja lusikoi piirakan pinnalle. Koristele pakastekuivatuilla puolukoilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
329 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)