Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Valkosuklaa-puolukkatäytekakku

Puolukkaiseen kakkuun sopii loistavasti rukiisempi täytekakkupohja, josta vehnäjauhot jätetään kokonaan pois. Kokonaisten puolukoiden raikastama runsas puolukkahillo saa kaverikseen valkosuklaa-tuorejuustotäytteen. Leivo ja ihastu.

Valkosuklaa-puolukkatäytekakku
Valkosuklaa-puolukkatäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rukiinen täytekakkupohja

  • 5 luomu kananmunaa
  • 2¼ dl sokeria
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • 15 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • ½ rkl korppujauhoja

Täyte

  • 1 liivatelehti
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 prk (3 dl)
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 3 dl puolukkahilloa
  • 6 dl (300 g) pakastepuolukoita tai tuoreita puolukoita

Kostutus, kuorrutus ja koristelu

  • 1½ dl
    Valio Luomu™ maitoa
    Valio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
    Valio Luomu™ kevytmaito 1 l
  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl puolukkajauhetta ja puolukoita

Ohje

Rukiinen täytekakkupohja

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Tarkista kypsyys tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
  4. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperille. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi levyksi.

Täyte

  1. Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
  2. Lämmitä tuorejuusto ja paloiteltu valkosuklaa kattilassa koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä heti kun suklaa on sulanut. Älä keitä.
  3. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata siihen valutettu liivate. Sekoita suklaaseokseen ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi (voit nopeuttaa siirtämällä kattilan kylmään vesialtaaseen).
  4. Vaahdota kuohukerma ja sokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos kermavaahtoon, sekoita.
  5. Yhdistä keskenään hillo ja (jäiset) puolukat.

Kokoaminen ja koristelu

  1. Kostuta alin kakkulevy kolmanneksella maitoa. Levitä levylle puolet puolukka- ja valkosuklaatäytteestä.
  2. Nosta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita päällimmäinen levy kanneksi, kostuta. Painele kantta kämmenellä, että täytteet tasoittuvat. Tasoita reunat tarvittaessa lastalla.
  3. Kelmuta kakku ja nosta jääkaappiin tekeytymään 4 h tai seuraavaan päivään.
  4. Kuorruta kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla. Koristele puolukoilla ja siivilöidyllä puolukkajauheella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 245 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 24,3 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search