Valkosuklaa-puolukkatäytekakku

Valkosuklaa-puolukkatäytekakku

6 h 20 min
keskitaso
261 kcal / 100g
2
4

Puolukkaiseen kakkuun sopii loistavasti rukiisempi täytekakkupohja, josta vehnäjauhot jätetään kokonaan pois. Kokonaisten puolukoiden raikastama runsas puolukkahillo saa kaverikseen valkosuklaa-tuorejuustotäytteen. Leivo ja ihastu.

Ainekset

15 annosta

Rukiinen täytekakkupohja

5
luomu kananmunaa
2 ¼ dl
sokeria
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

1 rkl
½ rkl
korppujauhoja

Täyte

1
liivatelehti
1 rasia (175 g)
200 g
valkosuklaata
1 prk (3 dl)
2 rkl
sokeria
3 dl
puolukkahilloa
300 g (6 dl)
pakastepuolukoita tai tuoreita puolukoita

Kostutus, kuorrutus ja koristelu

n. 1 ½ dl
2 prk (à 2 dl)
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
puolukkajauhetta ja puolukoita

Ohje

  1. Rukiinen täytekakkupohja

  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Tarkista kypsyys tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperille. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi levyksi.
  6. Täyte

  7. Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
  8. Lämmitä tuorejuusto ja paloiteltu valkosuklaa kattilassa koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä heti kun suklaa on sulanut. Älä keitä.
  9. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata siihen valutettu liivate. Sekoita suklaaseokseen ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi (voit nopeuttaa siirtämällä kattilan kylmään vesialtaaseen).
  10. Vaahdota kuohukerma ja sokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos kermavaahtoon, sekoita.
  11. Yhdistä keskenään hillo ja (jäiset) puolukat.
  12. Kokoaminen ja koristelu

  13. Kostuta alin kakkulevy kolmanneksella maitoa. Levitä levylle puolet puolukka- ja valkosuklaatäytteestä.
  14. Nosta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita päällimmäinen levy kanneksi, kostuta. Painele kantta kämmenellä, että täytteet tasoittuvat. Tasoita reunat tarvittaessa lastalla.
  15. Kelmuta kakku ja nosta jääkaappiin tekeytymään 4 h tai seuraavaan päivään.
  16. Kuorruta kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla. Koristele puolukoilla ja siivilöidyllä puolukkajauheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
16 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)