
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
5 h 35 min
Yhteensä
6 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRukiinen täytekakkupohja
- 5 luomu kananmunaa
- 2¼ dl sokeria
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
15 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- ½ rkl korppujauhoja
Täyte
- 1 liivatelehti
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- 200 g valkosuklaata
-
1 prk (3 dl)
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 2 rkl sokeria
- 3 dl puolukkahilloa
- 6 dl (300 g) pakastepuolukoita tai tuoreita puolukoita
Kostutus, kuorrutus ja koristelu
-
1½ dl
Valio Luomu™ maitoaValio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
-
2 prk (à 2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl puolukkajauhetta ja puolukoita
Jaa resepti
Ohje
Rukiinen täytekakkupohja
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Tarkista kypsyys tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
- Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperille. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi levyksi.
Täyte
- Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
- Lämmitä tuorejuusto ja paloiteltu valkosuklaa kattilassa koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä heti kun suklaa on sulanut. Älä keitä.
- Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata siihen valutettu liivate. Sekoita suklaaseokseen ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi (voit nopeuttaa siirtämällä kattilan kylmään vesialtaaseen).
- Vaahdota kuohukerma ja sokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos kermavaahtoon, sekoita.
- Yhdistä keskenään hillo ja (jäiset) puolukat.
Kokoaminen ja koristelu
- Kostuta alin kakkulevy kolmanneksella maitoa. Levitä levylle puolet puolukka- ja valkosuklaatäytteestä.
- Nosta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita päällimmäinen levy kanneksi, kostuta. Painele kantta kämmenellä, että täytteet tasoittuvat. Tasoita reunat tarvittaessa lastalla.
- Kelmuta kakku ja nosta jääkaappiin tekeytymään 4 h tai seuraavaan päivään.
- Kuorruta kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla. Koristele puolukoilla ja siivilöidyllä puolukkajauheella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
245 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
24,3 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa