Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.38
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPiparimurupohja
- 150 g piparkakkuja, esim. Annas pepparkakor
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl kanelia
Täyte
- 4 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 1½-2 rkl mantelilikööriä, esim. Disaronno
Puolukkakastike
- 4 dl (200 g) puolukoita
- 2½ dl vettä
- ½-¾ dl sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa piparkakut monitoimikoneessa tai muovipussissa. Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta levyltä. Sekoita voisulaan piparimurut. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja n. 3 cm ylös reunoille.
- Paista murupohjaa uunin alatasolla 175 asteessa 7 - 8 min. Anna jäähtyä.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 5 min ajaksi.
- Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja likööri. (Halutessasi voit korvata liköörin 2 tl:lla vaniljasokeria.)
- Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
- Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yli yön.
Puolukkakastike
- Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä n. 3 min. Purista marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita puolukkamehuun ja anna kiehua hetkisen. Tarkista maku. Jäähdytä.
- Valuta kastikkeesta raitoja kakkupaloille. Koristele halutessasi tomusokerissa pyöritetyillä kokonaisilla marjoilla tai suklaalastuilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
222 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
17,2 g
Rasva
15,1 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.