Luumu-kanelikakku

Luumu-kanelikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Luumu-kanelikakku

Luumu-kanelikakku

Voissa kiehautettu kaneli maustaa kakussa käytetyn piparipohjan. Luumu-kanelirahkasta syntyy helppotekoinen täyte. Kakkupalan kruunaa syyskirpeä, kirkkaan punainen puolukkakastike.

Valmistusaika

Työaika
20 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Piparimurupohja

150 g
piparkakkuja , esim. Annas pepparkakor
100 g
1 tl
kanelia

Täyte

4
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
1 rkl
sokeria
1 ½ rkl
mantelilikööriä , esim. Disaronno

Puolukkakastike

4 dl (200 g)
puolukoita
n. 2 1/2 dl
vettä
1/2 - 3/4 dl
sokeria
2 tl
maissitärkkelystä

Ohje

  1. Murskaa piparkakut monitoimikoneessa tai muovipussissa. Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta levyltä. Sekoita voisulaan piparimurut. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja n. 3 cm ylös reunoille.
  2. Paista murupohjaa uunin alatasolla 175 asteessa 7 - 8 min. Anna jäähtyä.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 5 min ajaksi.
  4. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja likööri. (Halutessasi voit korvata liköörin 2 tl:lla vaniljasokeria.)
  5. Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  6. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yli yön.
  7. Puolukkakastike

  8. Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä n. 3 min. Purista marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita puolukkamehuun ja anna kiehua hetkisen. Tarkista maku. Jäähdytä.
  9. Valuta kastikkeesta raitoja kakkupaloille. Koristele halutessasi tomusokerissa pyöritetyillä kokonaisilla marjoilla tai suklaalastuilla.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa itse tehty puolukkakastike halutessasi valmiilla karpalo- tai vadelmakastikkeella, esim. Marli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›