Siirry sisältöön
Luumu-kanelikakku

Luumu-kanelikakku

Voissa kiehautettu kaneli maustaa kakussa käytetyn piparipohjan. Luumu-kanelirahkasta syntyy helppotekoinen täyte. Kakkupalan kruunaa syyskirpeä, kirkkaan punainen puolukkakastike.

Luumu-kanelikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Piparimurupohja

  • 150 g piparkakkuja, esim. Annas pepparkakor
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 tl kanelia

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 1 rkl sokeria
  • 1½-2 rkl mantelilikööriä, esim. Disaronno

Puolukkakastike

  • 4 dl (200 g) puolukoita
  • 2½ dl vettä
  • ½-¾ dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä

Ohje

  1. Murskaa piparkakut monitoimikoneessa tai muovipussissa. Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta levyltä. Sekoita voisulaan piparimurut. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja n. 3 cm ylös reunoille.
  2. Paista murupohjaa uunin alatasolla 175 asteessa 7 - 8 min. Anna jäähtyä.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 5 min ajaksi.
  4. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja likööri. (Halutessasi voit korvata liköörin 2 tl:lla vaniljasokeria.)
  5. Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  6. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yli yön.

Puolukkakastike

  1. Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä n. 3 min. Purista marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita puolukkamehuun ja anna kiehua hetkisen. Tarkista maku. Jäähdytä.
  2. Valuta kastikkeesta raitoja kakkupaloille. Koristele halutessasi tomusokerissa pyöritetyillä kokonaisilla marjoilla tai suklaalastuilla.

Vinkki

Korvaa itse tehty puolukkakastike halutessasi valmiilla karpalo- tai vadelmakastikkeella, esim. Marli.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 1,6 g
Hiilihydraatti 12,6 g
Rasva 13,1 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search