Luumu-kanelikakku

Luumu-kanelikakku

4 h 20 min
keskitaso
250 kcal / 100g
20
50

Voissa kiehautettu kaneli maustaa kakussa käytetyn piparipohjan. Luumu-kanelirahkasta syntyy helppotekoinen täyte. Kakkupalan kruunaa syyskirpeä, kirkkaan punainen puolukkakastike.

Ainekset

8 annosta

Piparimurupohja

150 g
piparkakkuja , esim. Annas pepparkakor
100 g
1 tl
kanelia

Täyte

4
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
1 rkl
sokeria
1 ½ rkl
mantelilikööriä , esim. Disaronno

Puolukkakastike

4 dl (200 g)
puolukoita
n. 2 1/2 dl
vettä
1/2 - 3/4 dl
sokeria
2 tl
maissitärkkelystä

Ohje

  1. Murskaa piparkakut monitoimikoneessa tai muovipussissa. Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta levyltä. Sekoita voisulaan piparimurut. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja n. 3 cm ylös reunoille.
  2. Paista murupohjaa uunin alatasolla 175 asteessa 7 - 8 min. Anna jäähtyä.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 5 min ajaksi.
  4. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja likööri. (Halutessasi voit korvata liköörin 2 tl:lla vaniljasokeria.)
  5. Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  6. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yli yön.
  7. Puolukkakastike

  8. Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä n. 3 min. Purista marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita puolukkamehuun ja anna kiehua hetkisen. Tarkista maku. Jäähdytä.
  9. Valuta kastikkeesta raitoja kakkupaloille. Koristele halutessasi tomusokerissa pyöritetyillä kokonaisilla marjoilla tai suklaalastuilla.

Vinkki

* Korvaa itse tehty puolukkakastike halutessasi valmiilla karpalo- tai vadelmakastikkeella, esim. Marli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
18 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)