Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
8 h
Yhteensä
8 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 10 (150 g) digestivekeksiä
- 3 (n. 30 g) hapankorppua
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Puolukkatäyte
- 5 liivatelehteä
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2 dl (120 g) puolukoita
- 1¼ dl sokeria
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ rkl vettä
Vaniljatäyte
- 4 liivatelehteä
-
3 dl
Valiojogurtti® vaniljaaValiojogurtti® on klassikko jo vuosien takaa ja yhä edelleen Suomen suosituin jogurtti. Pehmeä ja täyteläinen…
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tl sitruunamehua
- 2 tl vettä
Kiille
- 4 liivatelehteä
- 3 dl vettä
- 2 dl (120 g) puolukoita
- ¾ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit ja hapankorput yleis- tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
- Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
Puolukkatäyte
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Soseuta maitorahka, (sulatetut) puolukat ja sokeri sauvasekoittimella.
- Vaahdota kerma.
- Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää kermavaahto.
- Aseta Ø 18 cm:n kakkurengas keksipohjan keskelle. Kaada sisälle puolukkatäyte. Hyydytä jääkaapissa 2 t.
Vaniljatäyte
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita jogurttiin sokerit. Vaahdota kerma.
- Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan sitruunamehu-vesiseokseen. Sekoita liivateseos jogurttiin. Lisää kermavaahto.
- Poista hyytyneen puolukkatäytteen ympäriltä kakkurengas. Kaada vaniljatäyte puolukkatäytteen ympärille ja päälle. Tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa 2 t tai seuraavaan päivään.
Kiille
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kiehauta vesi. Lisää puolukat ja sokeri. Keitä 2 min. Siivilöi puolukoista mehu lusikalla painellen.
- Kuumenna mehu. Purista liivatelehdet ja sulata ne mehuun.
- Anna kiilteen jäähtyä haaleaksi. Kaada se varoen kakun päälle esim. lusikkapesän kautta.
- Hyydytä kakkua peitettynä jääkaapissa 3 - 4 h.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
202 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
18,7 g
Rasva
12,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.