
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
8 h
Yhteensä
8 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 10 (150 g) digestivekeksiä
- 3 (n. 30 g) hapankorppua
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Puolukkatäyte
- 5 liivatelehteä
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2 dl (120 g) puolukoita
- 1¼ dl sokeria
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1½ rkl vettä
Vaniljatäyte
- 4 liivatelehteä
-
3 dl
Valiojogurtti® vaniljaaValiojogurtti® on klassikko jo vuosien takaa ja yhä edelleen Suomen suosituin jogurtti. Pehmeä ja täyteläinen…
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 2 tl sitruunamehua
- 2 tl vettä
Kiille
- 4 liivatelehteä
- 3 dl vettä
- 2 dl (120 g) puolukoita
- ¾ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit ja hapankorput yleis- tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
- Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
Puolukkatäyte
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Soseuta maitorahka, (sulatetut) puolukat ja sokeri sauvasekoittimella.
- Vaahdota kerma.
- Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää kermavaahto.
- Aseta Ø 18 cm:n kakkurengas keksipohjan keskelle. Kaada sisälle puolukkatäyte. Hyydytä jääkaapissa 2 t.
Vaniljatäyte
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita jogurttiin sokerit. Vaahdota kerma.
- Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan sitruunamehu-vesiseokseen. Sekoita liivateseos jogurttiin. Lisää kermavaahto.
- Poista hyytyneen puolukkatäytteen ympäriltä kakkurengas. Kaada vaniljatäyte puolukkatäytteen ympärille ja päälle. Tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa 2 t tai seuraavaan päivään.
Kiille
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kiehauta vesi. Lisää puolukat ja sokeri. Keitä 2 min. Siivilöi puolukoista mehu lusikalla painellen.
- Kuumenna mehu. Purista liivatelehdet ja sulata ne mehuun.
- Anna kiilteen jäähtyä haaleaksi. Kaada se varoen kakun päälle esim. lusikkapesän kautta.
- Hyydytä kakkua peitettynä jääkaapissa 3 - 4 h.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
202 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
18,7 g
Rasva
12,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa