Puolukka-vaniljakakku

Puolukka-vaniljakakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Puolukka-vaniljakakku

Puolukka-vaniljakakku

Kakun salaisuus piilee pinnan alla. Tässä hyydytettävässä kakussa on puolukkainen sydän, joka paljastuu vasta leikattaessa. Voit valmistaa kakun myös kerroksittain, jolloin et tarvitse erillistä pienempää rengasvuokaa.

Valmistusaika

Työaika
50 min
hyydytys
8 h
Yhteensä
8 h 50 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset16 annosta

16 annosta

Pohja

10 (150 g)
digestivekeksiä
3 (n. 30 g)
hapankorppua
75 g

Puolukkatäyte

5
liivatelehteä
1 prk (250 g)
2 dl (120 g)
puolukoita
1 ¼ dl
sokeria
2 dl
1 ½ rkl
vettä

Vaniljatäyte

4
liivatelehteä
3 dl
1 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 dl
2 tl
sitruunamehua
2 tl
vettä

Kiille

4
liivatelehteä
3 dl
vettä
2 dl (120 g)
puolukoita
¾ dl
sokeria

Ohje

  1. Hienonna keksit ja hapankorput yleis- tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
  3. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
  4. Puolukkatäyte

  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Soseuta maitorahka, (sulatetut) puolukat ja sokeri sauvasekoittimella.
  7. Vaahdota kerma.
  8. Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää kermavaahto.
  9. Aseta Ø 18 cm:n kakkurengas keksipohjan keskelle. Kaada sisälle puolukkatäyte. Hyydytä jääkaapissa 2 t.
  10. Vaniljatäyte

  11. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  12. Sekoita jogurttiin sokerit. Vaahdota kerma.
  13. Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan sitruunamehu-vesiseokseen. Sekoita liivateseos jogurttiin. Lisää kermavaahto.
  14. Poista hyytyneen puolukkatäytteen ympäriltä kakkurengas. Kaada vaniljatäyte puolukkatäytteen ympärille ja päälle. Tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa 2 t tai seuraavaan päivään.
  15. Kiille

  16. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  17. Kiehauta vesi. Lisää puolukat ja sokeri. Keitä 2 min. Siivilöi puolukoista mehu lusikalla painellen.
  18. Kuumenna mehu. Purista liivatelehdet ja sulata ne mehuun.
  19. Anna kiilteen jäähtyä haaleaksi. Kaada se varoen kakun päälle esim. lusikkapesän kautta.
  20. Hyydytä kakkua peitettynä jääkaapissa 3 - 4 t.
Vinkki

Vinkki

* Kakun voi valmistaa myös ilman pientä kakkurengasta yhteen isoon vuokaan hyydyttämällä täytteet kerroksittain keksipohjalle. Viimeistele kiilteellä.* Voitele vuokien reunat kevyesti ruokaöljyllä ja sihtaa pinnalle tomusokeria. Käsittely auttaa renkaiden irrotuksessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›