Puolukka-vaniljakakku

Puolukka-vaniljakakku

8 h 50 min
keskitaso
204 kcal / 100g
4
19

Kakun salaisuus piilee pinnan alla. Tässä hyydytettävässä kakussa on puolukkainen sydän, joka paljastuu vasta leikattaessa. Voit valmistaa kakun myös kerroksittain, jolloin et tarvitse erillistä pienempää rengasvuokaa.

Ainekset

16 annosta

Pohja

10 (150 g)
digestivekeksiä
3 (n. 30 g)
hapankorppua
75 g

Puolukkatäyte

5
liivatelehteä
1 prk (250 g)
2 dl (120 g)
puolukoita
1 ¼ dl
sokeria
2 dl
1 ½ rkl
vettä

Vaniljatäyte

4
liivatelehteä
3 dl
1 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 dl
2 tl
sitruunamehua
2 tl
vettä

Kiille

4
liivatelehteä
3 dl
vettä
2 dl (120 g)
puolukoita
¾ dl
sokeria

Ohje

  1. Hienonna keksit ja hapankorput yleis- tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
  3. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
  4. Puolukkatäyte

  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Soseuta maitorahka, (sulatetut) puolukat ja sokeri sauvasekoittimella.
  7. Vaahdota kerma.
  8. Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää kermavaahto.
  9. Aseta Ø 18 cm:n kakkurengas keksipohjan keskelle. Kaada sisälle puolukkatäyte. Hyydytä jääkaapissa 2 t.
  10. Vaniljatäyte

  11. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  12. Sekoita jogurttiin sokerit. Vaahdota kerma.
  13. Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan sitruunamehu-vesiseokseen. Sekoita liivateseos jogurttiin. Lisää kermavaahto.
  14. Poista hyytyneen puolukkatäytteen ympäriltä kakkurengas. Kaada vaniljatäyte puolukkatäytteen ympärille ja päälle. Tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa 2 t tai seuraavaan päivään.
  15. Kiille

  16. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  17. Kiehauta vesi. Lisää puolukat ja sokeri. Keitä 2 min. Siivilöi puolukoista mehu lusikalla painellen.
  18. Kuumenna mehu. Purista liivatelehdet ja sulata ne mehuun.
  19. Anna kiilteen jäähtyä haaleaksi. Kaada se varoen kakun päälle esim. lusikkapesän kautta.
  20. Hyydytä kakkua peitettynä jääkaapissa 3 - 4 t.

Vinkki

* Kakun voi valmistaa myös ilman pientä kakkurengasta yhteen isoon vuokaan hyydyttämällä täytteet kerroksittain keksipohjalle. Viimeistele kiilteellä.* Voitele vuokien reunat kevyesti ruokaöljyllä ja sihtaa pinnalle tomusokeria. Käsittely auttaa renkaiden irrotuksessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
204 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)