Siirry sisältöön
Sesonki

Joulun juustokakku – 9+1 ideaa

Joulun juustokakku

Ihanan täyteläiset juustokakut hurmaavat myös joulun ajan juhlapöydissä. Kokeile tänä jouluna yhtä tai useampaa näistä jouluisista juustokakuista!

Baileys-juustokakku vai ehkäpä piparkakkujuustokakku? Klassikot vievät kielen mennessään myös jouluna. Koristele suosikkijuustokakkusi jouluisin koristein tai kokeile tänä jouluna jotain uutta. Maistuisiko piimäjuustokakku tai luumujuustokakku?

1. Baileys-juustokakku aikuiseen makuun

Mehevä paistettu juustokakkukerros, kuohkea kinuskivaahto sekä pinnalle valutettu kahvisiirappi kohtaavat aikuiseen makuun leivotussa Baileys-juustokakussa. Ylellinen ikisuosikki niin pikkujouluun kuin isoonkin jouluun.

2. Raikas tyrni-lakkakakku

Klementiinijuustokakku hurmaa sitrushedelmien ystävät ja tuo iloista väriä kahvipöytään. Juustokakussa yhdistyvät rapean mantelinen keksipohja, raikas klementiinihilloke ja sitruksinen täyte. Tämä kakku tuo väriloistoa pimeän keskelle.

3. Joulun juustokakku perinteiseen makuun

Piparijuustokakku on monen joulupöydän perinneherkku. Tässä juustokakussa maistuvat nimensä mukaisesti piparkakut, mutta myös kaneli, neilikka, inkivääri sekä lempeä kahvi. Kakun välistä löytyy herkullisen rapea piparkakkukerros. Viimeistele kakku runsaalla kaneli-kaakaojauheella.

4. Lempeä luumujuustokakku

Tuoreista luumuista valmistuu lempeän raikas juustokakku. Bastogne-kekseistä valmistuva pohja on täydellinen makupari luumuiselle ja vaniljaiselle rahka-tuorejuustotäytteelle. Tässä juustokakussa hauskaa on se, että kakun väri on riippuvainen luumuista – siitä voi tulla hyvinkin punainen tai se voi jäädä melko vaaleaksi.

5. Hurmaava persimonkakku

Persimonkakku on täydellinen vaihtoehto joulupöytään. Persimoneilla koristeltavassa juustokakussa maistuvat piparkakut, vanilja ja appelsiini. Persimonjuustokakussa on siis kaikkea, mitä jouluiselta juustokakulta toivoa saattaa.

6. Glögijuustokakku

Näyttävä glögijuustokakku ei ole perinteinen juustokakku, mutta rakenteeltaan se on juustokakun kaltainen ja maultaan ihanan jouluinen. Pohja syntyy pipareista ja täytteeseen sekä kiilteeseen lorautetaan glögiä. Kokeile myös vegaanista glögijuustokakkua.

7. Piimäjuustokakku

Suussa sulavassa piimäjuustokakussa yhdistyvät piimän, mustikoiden ja kardemumman lempeät maut. Talvinen koristelu syntyy kuusenkerkkien ja valkosuklaalastujen avulla.

8. Pipari-kinuskijuustokakku

Pipari-kinuskijuustokakku on ihanan ylellinen jälkiruoka jouluun. Tässä paistettavas juustokakussa pohja tehdään murotaikinasta ja täyte vatkataan ranskankermasta sekä piparkakkutuorejuustosta. Puolukoilla ja viikunoilla koristeltu juustokakku maistuu ihanan lempeältä ja erottuu edukseen juhlapöydässä.

9. Suklaa-hasselpähkinäkakku

Mehevän suklainen ja hasselpähkinäinen kakku on trendikäs ja helppo leivonnainen. Suklaa-hasselpähkinäkakku on myös kahvin ystävien suosikki, sillä maustettu rahka ja kahvitilkka lisäävät täytteeseen hennon kahvin maun.

+1 Suklaajuustokakku lasissa

Juhalava juustokakku syntyy myös näppärästi annoslaseihin. Tämä suklaajuustokakku valmistuu vain viidestä raaka-aineesta. Viimeistele annokset pensasmustikoilla ja karhunvadelmilla, tai vaikkapa karpaloilla.


Search