Siirry sisältöön
Glögijuustokakku

Glögijuustokakku

Hehkuvan punainen glögijuustokakku maistuu ja näyttää joululle. Kakku on näyttävä sellaisenaan, mutta voit koristella sitä halutessasi esim. sulatetulla valkosuklaalla ja kokonaisilla glögimausteilla.

Glögijuustokakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g pipareita
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl
    Valio tummaa glögiä
    Valio tumma glögi on perinteikäs ja lämmittävä joulunajan juoma. Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia,…
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
    Valion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
    Valio maustettu rahka 200 g luumu-kaneli laktoositon
  • 3 rkl sokeria

Kiille

  • 3 dl
    Valio tummaa glögiä
    Valio tumma glögi on perinteikäs ja lämmittävä joulunajan juoma. Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia,…
  • 3 liivatelehteä

Koristeluun

  • 0 kg valkosuklaata
  • 0 kg glögimausteita

Ohje

  1. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Yhdistä. Taputtele seos Ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kanelilla.
  3. Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon, sekoita. Makeuta sokerilla.
  4. Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.
  5. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  6. Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu, kylmä glögi ja kaada varovasti tai lusikoi hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 t.
  7. Koristele kakku: Pursota valkosuklaasulalla kakun reunaan renkaita. Tee kokonaisista glögimausteista koristeasetelma.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 219 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 19,2 g
Rasva 13,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkosuklaata
  • glögimausteita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search